radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 238 klicev, od tega 90 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 1 osumljenca smo pridržali po določilih Zakona o kazenskem postopku,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
  • 1 prometno nesrečo IV. kategorije, v kateri je 1 oseba umrla,
  • 6 povoženj divjadi,
  • 1 kršitelju cestno prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.

policija splosniVODIČ V PRIPOR, PREBEŽNIKI NAZAJ NA HRVAŠKO
V Obvestilu PU Maribor smo vas v nedeljo, 12. 7. 2020, med drugim obvestili, da so policisti tistega dne, nekaj po polnoči »na območju Policijske postaje Gorišnica, skupaj z vodičem prijeli skupino sedmih ilegalnih prebežnikov«, ki so pred tem nedovoljeno vstopili v našo državo.

Vodiča, državljana Albanije so policisti pridržali in so go včeraj, 13. 7. 2020, skupaj s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. členu Kazenskega zakonika (KZ-1), privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Ta je zoper njega odredil pripor.

Ostalih 7 tujcev, Iraških prebežnikov, so policisti predali hrvaškim varnostnim organom.

V PROMETNI NESREČI UMRL KOLESAR
Včeraj zjutraj so nas iz UKC Maribor obvestili, da je pri njih umrl 46-letni moški, ki se je pri njih zdravil od 18. 6. 2020. Poškodovanega so v UKC Maribor pripeljali z reševalnim vozilom, policija pa o tem do sedaj ni bila obveščena.

Policisti so ugotovili, da je pokojni 18. 6. 2020 okoli 10.20 kolesaril za svojim bratom, po lokalni gozdni cesti Rogoza – Miklavž na Dravskem polju. Izven naselja Rogoza, kjer makadamsko vozišče poteka po klancu navzdol, v levem, blagem, preglednem ovinku hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim ceste in svojim sposobnostim. Zaradi tega kolesa ni več obvladoval in je nad njim izgubil oblast. Skupaj s kolesom je padel po makadamskem vozišču in se telesno poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor, kjer je ostal na zdravljenju. Kljub zdravniški oskrbi je že 6. 7. 2020, zaradi poškodb, ki jih je utrpel v prometni nesreči, umrl.

Policisti bodo o prometni nesreči s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

V letošnjem letu je na cestah območju Policijske uprave Maribor v 10 prometnih nesrečah umrlo že 11 oseb. V primerljivem obdobju lanskega leta je bilo takih prometnih nesreč 6, v njih pa je umrlo 6 oseb.

Policija je bila o prometni nesreči oz. smrti kolesarja prvič obveščena šele teden dni po njegovi smrti in skoraj mesec dni po prometni nesreči. Zaradi tega bodo mariborski prometni policisti izvedli t.i. hitri postopek o prekršku, v katerem bodo izdali odločbe o prekršku pravni osebi UKC Maribor, njeni odgovorni osebi in zdravniku, ki je poškodovanega sprejel na zdravljenje.

POD VPLIVOM ALKOHOLA POVZROČIL PROMETNO NESREČO
Včeraj popoldan je 30-letni voznik osebnega avtomobila v Trgovišču, zaradi prekratke varnostne razdalje, trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 25-letni domačin.

Povzročitelj je imel v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran