radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 249 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Hudo poškodovan voznik osebnega avtomobila
Okoli 21.30 so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči v Črnomlju. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je 21-letni voznik osebnega avtomobila vozil po makadamski poti ob železniških tirih iz smeri Črnomlja proti Lokvam. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na meter in pol visok betonski zid in se z vozilom prevrnil na streho in obstal na železniških tirih. Hudo poškodovanega voznika, ki med vožnjo ni bil pripet z varnostnim pasom, so reševalci odpeljali v bolnišnico. Po zadnji podatkih naj bi bil zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran avtomobil. Vse okoliščine nesreče še preiskujejo.

prometna nesreca crnomelj 3

prometna nesreca crnomelj 1

prometna nesreca crnomelj 2

(Foto: PP Črnomelj)

Pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
Policisti PP Novo mesto so okoli 23. ure med kontrolo prometa v Novem mestu ustavili voznika neregistriranega osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,98 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli osumljenca kaznivega dejanja Posebno huda telesna poškodba
Nekaj pred 20.30 so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi prišlo do pretepa, eno osebo pa naj bi že odpeljali v bolnišnico. Policisti so takoj odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je zaradi spora 38-letni moški s sekiro napadel 16-letnega oškodovanca in ga poškodoval po glavi. Zaradi posebno hudih poškodb so ga iz novomeške bolnišnice odpeljali v UKC Ljubljana in po zadnjih podatkih naj bi bil v smrtni nevarnosti. Policisti in kriminalisti so 38-letnemu osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja Posebno huda telesna poškodba.

Kazenski zakonik določa, da kdor koga tako hudo telesno poškoduje ali mu prizadene tako hudo škodo na zdravju, da je bilo zaradi tega v nevarnosti življenje poškodovanca, ali je uničen ali za vselej in zelo oslabljen pomemben del njegovega telesa ali pomemben organ ali je postal poškodovani zaradi tega za vselej nezmožen za vsakršno delo ali je ostal skažen ali mu je bilo za vselej hudo okvarjeno zdravje, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let. Če poškodovani zaradi poškodbe umre, se storilec kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

Zasegli ukradena drva
Šentjernejski policisti so pri Dobruški vasi ustavili 23-letno voznico osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozila pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža motorno žago in ukradena drva, ki so jih zasegli in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja tatvine, katerega sta osumljena 23-letnica in 31-letni sopotnik. Zasegli so tudi avtomobil in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlom
V Gorenjem Karteljevem je nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil kotno brusilko. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli štiri državljane Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito prestopiti državno mejo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Tanče Gore in Brega pri Sinjem Vrhu izsledili in prijeli šest državljanov Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran