radio tomi predvajalnik

policija splosni31. 7. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje dveh neprijavljenih shodov.

Prvi shod se je okoli 18.30 pričel na Trgu republike, kjer se je zbralo okoli 70 protestnikov.

Drugi shod se je pričel okoli 19. ure, ko so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 2.000 zbranih protestnikov odšlo čez Ljubljanico in po ulicah centra Ljubljane do Roške ceste.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodka sta potekala mirno, so pa policisti za promet zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti. Policisti so pri varovanju shodov trenutno ugotovili eno kršitev Zakona o javnih zbiranjih.

Nadaljujejo zbiranje obvestil glede obeh dogodkov (shodov) in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran