radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel:

 • 16 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 8 s telesnimi poškodbami;
 • 15 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 11 v zasebnem prostoru;
 • S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.

Dogodki:

 • V petek ob 11. uri je v Kranjski Gori na kolesarski progi v naravnem okolju padel kolesar. S kraja je bil odpeljan s helikopterjem.
 • V petek ob 12.30 se je med Rudnim poljem in Uskovnico poškodovala kolesarka.
 • V petek ob 17. uri je pri občanu v okolici Kranja zagorelo pri menjavi plinske jeklenke. Poškodovan in ogrožen ni bil nihče.
 • V petek ob 21. uri so se v Cerkljah na Gorenjskem vnele bale sena. Gasilci so prezračili prostor. Škoda ni nastala.
 • Včeraj ob 10.30 so obiskovalci in reševalec iz vode v Kropi pomagali moškemu, ki je padel v vodo in so ga po podatkih policije oživljali. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.
 • Včeraj ob 13.45 je moški v Puštalu skočil v vodo in z glavo udaril v kamen. Utrpel je lažje poškodbe.
 • Včeraj ob 19.30 je zaradi udara strele zagorelo v dimniku stanovanjskega objekta v Žireh. Poškodovan ni bil nihče. Požar so pogasili lastniki sami.
 • Na območju Pokljuke so policisti, gorski reševalci in vodniki reševalnih psov včeraj iskali pogrešanega starejšega moškega. Moški je bil najden in predan svojcem.
 • Danes ob 00.30 je bilo na Jesenicah zaznano tlenje v skladovnici železniških pragov. Tlenje so pogasili gasilci. Škoda ni nastala.
 • Danes zjutraj so škofjeloški policisti iz predora Sten rešili izgubljenega psa, ki so ga tudi že prevzeli lastniki.

policija splosniPrometne nesreče
Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali skupno šestnajst prometnih nesreč, med njimi polovico s telesnimi poškodbami. V štirih nesrečah so bili udeleženi kolesarji, v po dveh pa motoristi in udeleženci z osebnimi avtomobili.

Nesreče kolesarjev so policisti obravnavali na Pokljuki, v Ratečah ter v Kovorju in Bohinju. Razlog za padce je pretežno v neprilagojeni hitrosti vožnje kolesa. Kolesarji so po podatkih policije lažje poškodovani.

Motorist in potnik na motorju sta bila v nesreči udeležena v Cerkljanski Dobravi in Visokem. V prvi nesreči, ki se je zgodila v petek zvečer, sta se oba huje poškodovala, vendar po podatkih policije njuno življenje ni ogroženo. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost vožnje. Na Visokem pa je motorist včeraj pozno popoldan padel po tleh in trčil v stanovanjsko hišo. Tudi on je po prvih podatkih težje poškodovan in tudi v tej nesreči okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost vožnje.

V še dveh nesrečah so bili udeleženi vozniki z osebnimi avtomobili. Na Jezerskem je voznik trčil v prometno signalizacijo in odbojno ograjo. Voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Na območju Krvavca pa sta bila v nesreči udeležena voznica in voznik, ki sta en drugemu pripeljala nasproti.

Gre za precejšnje število poškodovanih v prometnih nesrečah v samo dveh dneh. Udeležence zato pozivamo k upoštevanju prometnih pravil, defenzivni vožnji in večji previdnosti. Problematična je zlasti neprilagojena hitrost, ki je odvisna izključno od voznikov samih.

Kriminaliteta
V Zgornjih Bitnjah je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, v Zasipu pa v poslovni objekt. Odtujen je bil denar. V Kranju pa so policisti obravnavali tatvino denarnice, ki je bila puščena brez nadzora. Storilec je po tatvini poskušal tudi opraviti dvig na bankomatu.

Na javnih krajih imejte lastnino ves čas pod nadzorom, PIN številk pa nikoli ne hranite skupaj z bančnimi karticami.

Gore
Včeraj je bil lep dan in to je se je poznalo tudi v gorah. Reševalne ekipe v zraku in na terenu so pomagale alpinistu, ki se je poškodoval na območju Špika in plezalki, ki se je pri plezanju poškodovala pod Ratitovcem. V Špiku je alpinist padel med plezanjem v navezi. V Pišnici se je poškodoval pohodnik. Na planini Vogar je planinca obšla slabost. Na Voglu so pomagali človeku zaradi izčrpanosti. Na Pokljuki pa je policija z gorskimi reševalci in vodniki reševalnih psov iskala pogrešanega starejšega moškega, ki je bil najden in predan svojcem.

Gore niso poligon. Za planince, ki nimajo kondicije in ki ne uživajo dovolj tekočin, so vroči dnevi izredno problematični. Prav tako so nesrečam zelo izpostavljeni tisti brez izkušenj in s slabo opremo. Zato jih pozivamo, naj ture prilagajajo svojim sposobnostim. Vsak mora tudi vsaj približno vedeti, česa je sposoben. Držite se svojih omejitev in ne tvegajte po nepotrebnem.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran