radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 416 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 89 dogodkov, s področja javnega reda in miru 144 dogodkov in s področja prometne varnosti 119 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 13 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 28 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 12 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 50 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 13 krat v zasebnem prostoru.

Med 31. 7. 2020, od 6. ure in 2. 8. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Knežje Lipe, Rajndola, Sodražice in Ljubljane izsledili in prijeli 31 tujcev (drž. Pakistana, Afganistana, Bangladeša, Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 tisoč evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

V okolici Kamnika so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili bakrene kolute. Podjetje je oškodovano za več tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 500 evrov škode.

V okolici Kamnika je bilo vlomljeno v brunarico ob novogradnji, od koder je neznani storilec odtujil kotni rezilki. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 14.30 se je na regionalni cesti od naselja Špitalič proti naselju Cirkuše v Tuhinju zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo, ker je 55 letni motorist pri vožnji skozi ostri desni ovinek zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v osebno vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Po trčenju je motoristi padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Prav tako je bila lažje poškodovana potnica v vozilu 53 letnega udeleženca. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 10.30 se je na pri kraju Zajasovnik, na cesti od Ločice pri Vranskem proti Motniku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v rahlem ovinku padel in se lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran