radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 251 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in v Metliki zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusa izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti Policijske uprave Novo mesto smo v zadnjih 24 urah na območju Bele krajine, Posavja in Dolenjske na 15 različnih lokacijah izsledili in prijeli 106 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli smo tudi dva državljana Ukrajine, ki sta šest tujcev nameravala prepeljati v notranjost države. Pri zahtevnem in odgovornem delu varovanja državne meje so nam v veliko pomoč obvestila naših občanov. Prav prebivalci ob meji so namreč tisti, ki najbolje poznajo svoje okolje in znajo oceniti, kdaj gre za sumljive osebe ali vozila, ki v to okolje ne sodijo. Za klice, obvestila in pomoč se vsem zahvaljujemo in prepričani smo, da bomo v partnerskem sodelovanju z občani tudi v prihodnje uspešno in učinkovito varovali državno mejo.

V nadaljevanju podrobnosti prijetja tujcev.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Črnomelj so okoli 17. ure na območju Vrčic ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da dva državljana Ukrajine v vozilu prevažata šest državljanov Pakistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. Državljanoma Ukrajine so kriminalisti odvzeli prostost in ju pridržali. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policisti so v bližnjem gozdu izsledili in prijeli še pet državljanov Pakistana in štiri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci še potekajo.

ilegalci avto

(Foto: PU Novo mesto)

Poskus izmika mejni kontroli
Policisti PMP Obrežje so izsledili državljana Severne Makedonije, ki se je na območju mejnega prehoda poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Gornjega Suhorja pri Vinici, Brega pri Sinjem vrhu, Ručetne vasi, Semiča (PP Črnomelj), Globokega, Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice), Maharovca (PP Šentjernej), Rateža (PP Novo mesto) in Rosalnic (PP Metlika), izsledili in prijeli še 91 tujcev ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s 73 državljani Pakistana, 16 državljani Bangladeša in dvema državljanoma Afganistana še niso zaključeni.

Voznik pod vplivom alkohola
Policisti PP Novo mesto so nekaj po 11. uri med kontrolo prometa na Otočcu ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 45-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,91 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o vožnji pod vplivom alkohola z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja
V noči na 7. 8. so metliški policisti v Bereči vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Škoda octavia. Med postopkom so ugotovili, da 26-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,79 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil so mu zasegli, zasegli pa so mu tudi manjšo količino posušenih rastlinskih delcev konoplje. Zoper 26-letnega kršitelja bodo uvedli postopek o prekršku in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlom
Na Mirni je v noči na 6. 8. nekdo vlomil v kurilnico stanovanjske hiše in odtujil električno ročno orodje. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 7000 evrov.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran