radio tomi predvajalnik

policija splosniPoliciste OKC PU Nova Gorica so danes, 7. avgusta ob 10.46 uri, obvestili o nesreči tujega padalca na Bovškem. Po prvih zbranih podatkih je 32-letni državljan Avstrije skočil v skupini devetih oseb iz letala ene od letalskih družb, ki izvaja padalske skoke iz letala. Do poškodbe avstrijskega padalca (t.i. mountain swooping) je prišlo kasneje pri njegovem pristanku na strmem skalnem pobočju v bližini soteske Fratarice pri vasi Log pod Mangartom, približno manj kot kilometer pred pristajališčem za jadralne padalce v omenjeni vasi.

Po nesreči so na kraju posredovali reševalci GRS Bovec, kasneje pa so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe GRS za reševanje v gorah in ga s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico na Jesenice; avstrijski državljan je bil pri zavesti. O nesreči smo obvestili tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. Policisti PP Bovec nadaljujejo z zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin nesreče in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran