radio tomi predvajalnik

policija splosni

7. 8. 2020 so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda.

Shod se je okoli 19. ure pričel na Prešernovem trgu, kjer se je zbralo okoli 1500 protestnikov, ki so odšli po ulicah centra Ljubljane do Vilharjeve ulice, kjer se je nato shod tudi zaključil.

Na Trgu republike se je zbralo okoli 50 protestnikov.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodek je potekal mirno, so pa policisti za promet zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti. Policisti so pri varovanju shoda trenutno ugotovili kršitev Zakona o javnih zbiranjih in kršitev 17. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, ter izvedli 10 postopkov ugotavljanja identitete.

Nadaljuje se zbiranje obvestil glede omenjenih dogodkov in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran