radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Maribor, smo v času od 6. ure, 7. 8. 2020, do 6 ure, 8. 8. 2020, na telefonsko številko policije 113 za klice v sili, sprejeli skupno 418 klicev, od tega 130 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

Ob svojem rednem delu smo beležili naslednje posebej izstopajoče dogodke:

Obravnavali smo 35 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in vlomi.

Na področju javnega reda in miru smo obravnavali 19 kršitev, od tega 12 na javnem kraju in 7 v zasebnih prostorih.

Na področju prometne varnosti smo obravnavali 23 prometnih nesreč, pri katerih sta bili 2 osebi telesno poškodovani.

Policisti Policijske postaje Podlehnik so 7. 8. 2020 okrog 13:00 pri nedovoljenem prehodu čez državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo, na območju občine Podlehnik, prijeli 30 tujcev, od tega 10 državljanov Pakistana in 20. državljanov Bangladeša. Državljane Pakistana in Bangladeša so po končanem postopku vrnili nazaj v Republiko Hrvaško.

Policisti Postaje mejne policije Gruškovje so 7. 8. 2020 ob 23.15 obravnavali poskus izmaknitve mejni kontroli na mejnem prehodu Gruškovje in prijeli 5 državljanov Afganistana, ki so bili skriti v tovornem vozilu s Turškimi registrskimi številkami. Državljane Afganistana so po končanem postopku mejne kontrole zavrnili nazaj v Republiko Hrvaško.

Albin Gradišnik, spec.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran