radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti policijske postaje Ljubljana Center so bili v začetku tega meseca obveščeni o dogodkih na Križevniški ulici in Židovski stezi v Ljubljani, ko je tam skupina mlajših moških poškodovala drevesa v cvetličnih koritih ter s kamnom razbila okno ene izmed hiš.

O slednjem dejanju na Židovski stezi je oškodovanka obvestila policiste, ki so osumljence dejanj kmalu po dogodku izsledili. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je okno poškodoval 20-letnik iz omenjene skupine. Po objavljenem pozivu v medijih je kaznivo dejanje poškodovanja dreves na Križevniški ulici prijavil tudi drug oškodovanec. Policisti so ugotovili, da sta isti 20-letnik in 21-letnik iz te družbe prevrnila tudi drevo v cvetličnem koritu in ga poškodovala.

Zoper oba osumljena bo podana kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Čeprav se pojavne oblike vandalizma oziroma poškodovanja tuje stvari med seboj razlikujejo in bi lahko našteli še vrsto drugih ravnanj, imajo vsa nekaj skupnega - poškodovanje ali uničenje stvari. Povzročeno škodo pogosto plačujejo oškodovanci, če pa so poškodovane javne dobrine, jo plačujemo vsi davkoplačevalci. Nekaterih vrst škode, še posebej na spomenikih in naravnih dobrinah, pa ni mogoče izraziti v denarju in je pogosto tudi ni več mogoče popraviti. Zato si prizadevajmo, da bi nam skupaj uspelo doseči višjo kulturno zavest ljudi in da bo takih dejanj vse manj. Vsako dejanje je potrebno prijaviti policiji, da se lahko poiščejo odgovorni za nastalo škodo.

Več na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/445-brez-vandalizma-je-lepe-zaustavimo-ga

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran