radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami;
  • 6 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Dogodki:

  • Kranjski policisti so včeraj dopoldan obravnavali padec osebe z nižje višine na zasebnem zemljišču. Tuja krivda je izključena.
  • V Lescah so policisti včeraj zvečer obravnavali požar na osebnem avtomobilu. Tuja krivda je izključena.
  • Radovljiški policisti so včeraj obravnavali osem kršitev nedovoljenega kampiranja. Proti kršiteljem so uvedli prekrškovne postopke.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Opoldan je voznik s kombijem na Primkovem trčil s kolesarjem, ki je huje poškodovan. Sredi popoldneva pa je bil drug kolesar v prometni nesreči udeležen še na Spodnjem Jezerskem. Padel je zaradi kombinacije neprilagojene hitrosti in alkohola (0,91 mg/l).

Znova opozarjamo na vsakodnevne nesreče kolesarjev in udeležence pozivamo k večji previdnosti. To velja tako za kolesarje, ki so pogosto žrtve lastnega načina vožnje, kot tudi voznike motornih vozil, ki vanje največkrat trčijo na križiščih. Veliko nevarnost predstavljajo tudi prehitevanja.

Kriminaliteta
V Begunjah na Gorenjskem je bilo vlomljeno v pomožni objekt in v njem poškodovane stvari. Lastnik zaenkrat ne pogreša ničesar.

Radovljiški policisti so obravnavali tatvino denarnice in prenosnega računalnika iz vozila, ki je bil parkiran v kampu. Računalnik je lastnik kasneje našel. Na vozilu je bilo odprto okno. V Radovljici pa so policisti obravnavali prijavo poskusa tatvine artiklov iz trgovine. V dejanju naj bi sodelovale štiri osebe. Dve ženski sta zamotili prodajalko, dva moška pa sta vmes poskušala s stvarmi v vrednosti okoli 160 eurov brez plačila zapustiti trgovino. Prodajalka ju je zalotila. Storilci so zbežali. Postopek še poteka.

Opozarjamo na previdnost in varovanje svojega premoženja, ki naj na nobenem kraju ne bo puščeno tako, da bi do njega storilci imeli dostop. Vozila zaklepajte in v njih ne puščajte vrednih stvari. Pazite tudi pri puščanju stvari v kampih in na obalah jezer. Vse, kar imate, naj bo ustrezno pospravljeno in pod nadzorom.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran