radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske postaje Sežana so 2. in 4. avgusta 2020 na počivališču dveh bencinskih servisov na avtocesti obravnavali dve tatvini denarja, storjeni na drzen način. V obeh primerih je bilo ugotovljeno, da sta oškodovanca, državljana Romunije, na počivališče bencinskega servisa prispela kot potnika avtobusa romunskega prevoznika, ki je prevažal potnike na relaciji Italija – Romunija. Ko sta bila izven avtobusa, so do njiju pristopili trije moški, prav tako državljani Romunije, ki so se jima pričeli predstavljati, da so predstavniki avtobusnega podjetja in ponovno preverjajo vozne karte ter količino denarja, ki jo imajo potniki pri sebi. Na tak način so osumljenci pri obeh oškodovancih dosegli, da sta jim pokazala vsebino denarnice, pri tem pa so izkoristili nastalo situacijo in oškodovancema iz denarnice na drzen način ukradli ves denar in z njim pobegnili s kraja. V prvem primeru so oškodovancu odvzeli 450 evrov v drugem primeru pa 2.900 evrov.

Z zbiranjem obvestil in po pregledu posnetkov varnostnih kamer iz obeh bencinskih servisov so policisti PP Sežana ugotovili, da so opisanih dveh drznih tatvin osumljeni trije moški, prav tako državljani Romunije, ki so bili začasno nastanjeni v Postojni. 5. 8. 2020, ko so navedeni trije ponovno prihajali na območje PP Sežana, po vsej verjetnosti z namenom novega izvrševanja tovrstnih kaznivih dejanj, jim je bila odvzeta prostost. Po zbranih obvestilih in dokazih so bili vsi trije s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor.

Med preiskavo kaznivih dejanj je bilo nedvomno ugotovljeno, da so se trije državljani Romunije, dva stara 36 let, tretji pa 53 let, združili z namenom izvrševanja premoženjskih kaznivih dejanj, tako imenovanih drznih tatvin avtocestnih počivališčih, katerih žrtve so bili romunski državljani, ki se z večjimi količinami denarja vračajo iz zahodnih držav domov v Romunijo. Pri tem so si osumljeni natančno razdelili vloge opazovalca okolice, navezovanje stika z žrtvijo in namišljenega sprevodnika avtobusa. V določenem trenutku je eden od storilcev, zaradi večje prepričljivosti, pod pretvezo preverjal denar od drugega sostorilca, ter tako lažje prepričal oba oškodovanca, da sta jim pokazala denarnico oziroma jim v roke položila denar. Nastalo situacijo so izkoristili in izvršili tatvino denarja na posebno drzen način. Obstaja tudi velika verjetnost, da je bilo takšnih primerov tatvin še več, vendar nam tega oškodovanci, predvsem zaradi odhoda avtobusa naprej, niso naznanjali.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran