radio tomi predvajalnik

policija splosniOdtujenih sedem koles
Neznani storilec je v času od 11.8. od 20. ure do 12.8.2020 do 10. ure na neugotovljen način prišel v notranjost zaklenjenega stanovanjskega bloka na Župančičevi ulici v Lendavi in iz kletnih prostorov odtujil sedem koles in okrog 30 kg bakra. Nastalo je za okrog 8.000 evrov škode.

Na splošno se število tatvin koles poveča v poletnih mesecih, ko oškodovanci največ uporabljajo svoja kolesa. Policisti ugotavljamo, da storilci izkoriščajo predvsem trenutke nepazljivosti oškodovancev, ko kolesa ne zaklenejo oz. ga primerno zavarujejo. Kazniva dejanja tatvin koles na območju PU Murska Sobota so razpršena, vsekakor pa imajo storilci več priložnosti na mestih, kjer je več koles, ki niso v varovanem ali ograjenem prostoru.

Najbolj priljubljene točke pri tatvini koles na območju PU Murska Sobota so kolesarnice in dvorišča pri stanovanjskih blokih v Murski Soboti in Lendavi. Prav tako se izvajajo priložnostne tatvine z dvorišč stanovanjskih hiš, kjer so na vidnih mestih nezavarovana kolesa, vendar tu lokacij ni mogoče določiti. Zato je zelo pomembno preventivno obnašanje njihovih lastnikov in uporabnikov. Ugotavljamo, da oškodovanci ob prijavi tatvine kolesa vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj.

Več o tatvinah koles na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/tatvine-koles

Avstrijski varnostni organi vrnili 23 tujcev
Tekom včerajšnjega dne so avstrijski varnostni organi pomurskim policistom vrnili 23 tujcev (2 državljana Sirije, 21 državljanov Pakistana), ki so državno mejo med Republiko Avstrijo in Republiko Slovenijo prečkali na nedovoljen način. Po končanih postopkih so bili tujci vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prevažal pet tujcev
Včeraj, nekaj pred 16. uro so ljutomerski policisti v naselju Razkrižje zaustavili voznika osebnega avtomobila, nemških registrskih oznak. Pri kontroli vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da državljan Bolgarije v vozilu nezakonito prevaža pet državljanov Iraka.

Osumljenemu državljanu Bolgarije je bila odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države priveden k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Suzana Rauš
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Murska Sobota

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran