radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;
  • 6 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Dogodki:

  • Letalska policijska enota je včeraj dopoldan na dnu Snežne konte pod Malim Triglavom preverjala informacijo o najdenih kosih planinske opreme. Opremo so prevzeli in ugotovili, da več kosov pripada pokojnemu tujemu planincu, ki je tam umrl 18. marca letos. V gorah je bil takrat sneg, deli opreme pa v njem. Informacijo je sporočila nemška planinka. Za sodelovanje se zahvaljujemo tudi oskrbnikom Zasavske koče na Prehodavcih in Gorski reševalni zvezi Slovenije, ki so pomagali pri zbiranju informacij.

 oprema

  • Policisti so včeraj v Tržiču obravnavali mladoletnika z mopedom, ki je bežal pred njimi. Ustavljanje so zaradi varnosti vmes prekinili. Moped so zasegli. Proti kršitelju, ki je bil brez vozniškega dovoljenja, poteka prekrškovni postopek.
  • Policisti so z ribiškimi čuvaji na Bledu včeraj obravnavali prijavo ulova rib brez dovoljenja. Policisti so osebe izsledili. Podatki so posredovali ribiškim čuvajem, ki iz svoje pristojnosti vodijo postopek. Policisti pa so pri ustavitvi voznika kaznovali zaradi vožnje otroka brez otroškega sedeža.

policija splosniKriminaliteta
Na Ulici Tuga Vidmarja v Kranju je storilec poskušal vlomiti v stanovanje, na Zgornjem Jezerskem pa je bil obravnavan poskus vloma v osebni avtomobil. V Kranjski Gori sta bili odtujeni kolesi. V Srednjih Bitnjah pa so policisti obravnavali prijavo sumljivega zadrževanja dveh moških na dvorišču. Ko ju je lastnik zalotil, sta pobegnila.

Pozivamo k skrbi za lastnino doma in na javnih krajih. Doma naj bodo vredne stvari ustrezno pospravljene. Največkrat sta odtujena denar in zlatnina (nakit). Na javnih krajih pa poskrbite, da bodo stvari pod nadzorom in ustrezno varovane. S sabo imejte samo tisto, kar v določenem trenutku potrebujete. V vozilih ne puščajte vrednih stvari in predmetov, ki bi bili lahko zanimivi za vlomilce. Pazite tudi na kolesa – ne glede na vrednost naj bodo ustrezno varovana.

Gore
Zadnjih vikendi so bili v gorah zelo problematični. Obisk je bil velik, posledično je bilo več tudi nesreč. Samo zadnja dva vikenda so ekipe za reševanje v zraku in na tleh drugim reševale v več primerih. Med njimi na Vrtači zaradi poškodbe glave, na območju Špika se je poškodoval alpinist, plezalka pa na Ratitovcu. Še dva zaplezana planinca sta obstala na Bovškem Gamsovcu. Na Kokrškem sedlu so na brezpotju rešili planinca, na Dobrči si je planinka poškodovala roko, na več planinah so pomagali zaradi različnih bolezenskih stanj. Na Voglu so recimo pomagali tudi človeku zaradi izčrpanosti. To so samo nekatere od nesreč, ki v nobenem primeru nimajo garancije, da se bodo srečno končale. Zato pozivamo, ture prilagajajte svojim sposobnostim in znanju. Vsak mora vsaj približno vedeti, česa je sposoben. Ko se pojavijo težave, se ustavite in sprejmite odgovorno odločitev. Držite se svojih omejitev in ne tvegajte po nepotrebnem. Bodite ustrezno opremljeni, ravnajte se po vremenu. Srečno.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran