radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti in kriminalisti so včeraj, 13. avgusta v dopoldanskih urah, obravnavali primer s področja ilegalnih migracij v Goriških Brdih. Policisti OKC PU Nova Gorica so bili včeraj ob 9.29 uri s strani občana obveščeni, da je na območju naselja Neblo v neposredni bližini državne meje z Italijansko republiko takrat še neznani voznik belega kombija kranjskih registrskih številk pripeljal in izkrcal najmanj 15 ilegalnih prebežnikov ter se z vozilom odpeljal z omenjenega kraja.

Zaradi večjega števila ilegalcev so bili v pomoč policistom PP Nova Gorica kasneje na kraj napoteni tudi policisti drugih policijskih enot z območja PU Nova Gorica in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica. Omenjeno vozilo (kombi znamke Renault Master) so policisti PP Nova Gorica kasneje izsledili v naselju Gonjače (Občina Brda). V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je omenjeni kombi vozil 27–letni voznik (z območja PU Ljubljana) brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu novogoriški policisti vozilo zasegli (po določilu 23. člena ZPrCP), zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako je bilo pri pregledu vozila ugotovljeno, da je omenjeni voznik prevažal ilegalne migrante v tovornem delu vozila; omenjeno vozilo je sicer registrirano za prevoz največ treh oseb. Zaradi vožnje v omenjenem vozilu je bila povzročena tudi nevarnost za življenje oz. zdravje teh oseb. Policisti nadaljujejo z aktivnostmi, da bi pobegle ilegalne migrante izsledili.

V zvezi z omenjeno zadevo je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica primer preiskujejo v smeri suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po 3. odstavku 308. člena KZ-1). Za omenjeno kaznivo dejanje je predvidena kazen zapora od treh do deseti let in denarno kaznijo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran