radio tomi predvajalnik

policija splosniVlomili v prostore gospodarske družbe na Goriškem
Danes, 14. avgusta ob 7.40 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v prostore ene od gospodarskih družb v Solkanu. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec tekom noči oz. do prijave kaznivega dejanja policistom vlomil skozi okno objekta in nato iz denarnice oškodovanke odtujil 200 evrov gotovine. Policija je o kaznivem dejanju obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Po zaključku preiskave bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Tudi tokrat občanom v primeru izvršenih tatvin in vlomov gospodarske in druge objekta, v stanovanjske hiše, stanovanja, motorna vozila… svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več preventivnih nasvetov tudi na spletni strani Policije: https://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Prav tako pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil po vaseh oz. v stanovanjskih soseskah večjih mest. se tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije. Prav tako lahko policistom pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.

Neznanec v Novi Gorici skušal vlomiti v osebno vozilo
Včeraj, 13. avgusta v večernih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil znamke Audi v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec skušal vlomiti v omenjeno vozilo, ki je bilo parkirano v garažni hiši. Zaradi omenjenega nezakonitega početja je bila oškodovancu povzročena materialna škoda v višini približno 3.000 evrov (na vozilu so poškodovanja sprednja in zadnja leva vrata). Po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja bodo novogoriški policisti podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča I. kategorije na Kobariškem
Danes, 14. avgusta ob 12.44 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti v okolici Kobarida z udeležbo dveh vozil (osebno vozilo in kombi). Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila znamke Renault peljala po regionalni cesti iz Kobarida proti Bovcu. Med vožnjo na omenjeni relaciji ji je v nasprotni smeri pripeljal voznik kombija (znamke Fiat Ducato), med srečevanjem vozil je prišlo do nezgode (voznik kombija je odbil levo bočno ogledalo na njenem osebnem avtomobilu). Po nesreči sta se udeleženca med seboj dogovorila o krivdi še pred prihodom policistov na kraj. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja nezgode.

V prometni nezgodi I. kategorije v okolici Godoviča udeležen 31-letni voznik avtomobila
Včeraj, 13. avgusta ob 6.28 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči na t.i. francoski cesti, približno dva kilometra od ceste med Godovičem in Črnim Vrhom (Občina Idrija) in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode so idrijski policisti ugotovili, da je 31-letni voznik vozil po javni gozdni makadamski cesti iz smeri Godoviča proti "Ključam". Zaradi neprimerne hitrosti je v levem nepreglednem ovinku zaradi prevelike hitrosti zapeljal desno izven vozišča in se z vozilom kotalil približno 30 metrov po pobočju. Voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. Zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrcP) je bil vozniku izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na Idrijskem udeleženi dve vozili
Včeraj, 13. avgusta popoldne, so policisti PP Idrija obravnavali prometno nesrečo v križišču v Idriji. Na kraju so policisti PP Idrija ugotovili, da je 38–letna voznica osebnega avtomobila vozila skozi križišče iz Spodnje Idrije in se ustavila v križišču za zavijanje v Gregorčičevo ulico; pri tem je njeno vozilo z zadnje strani rahlo zadel 65–letni voznik kombija, državljan Hrvaške. V prometni nezgodi je nastala manjša poškodba (odrgnina odbijača). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so idrijski policisti odstopili od ogleda kraja nesreče.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran