radio tomi predvajalnik

policija splosni14. 8. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje dveh neprijavljenih shodov.

Prvi shod se je pričel okoli 17. ure na Trgu republike, kjer se je zbralo okoli 30 protestnikov in je se je zaključil okoli 18. ure.

Drugi shod se je pričel okoli 19. ure, ko so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 300 zbranih protestnikov odšlo na podhod Ajdovščina, kjer se je shod okoli 20.30 zaključil.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodka sta potekala mirno. Policisti so pri varovanju shodov trenutno ugotovili eno kršitev Zakona o javnih zbiranjih in eno kršitev Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Nadaljujejo zbiranje obvestil glede obeh dogodkov (shodov) in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran