radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti so na številko 113 sprejeli 217 klicev, od tega je bilo 59 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Vlomi in tatvine
Novomeški policisti so v naselju Križe obravnavali vlom in poskus vloma v zidanici. V prvo so vlomili in nič odnesli, v drugo poskušali in nato odnehali. Kljub vsemu so na vsakem objektu naredili za približno 200 evrov škode.

Mejne zadeve in tujci
Policisti iz Šentjerneja in policist s službenim psom so dopoldne v okolici Cerovega Loga prijeli pet državljanov Sirije.

V nesreči hudo poškodovan motorist
Na cesti Boštanj – Tržišče, v bližini naselja Jelovec, je opoldne padel motorist. Vzrok prometne nesreče je domnevna neprilagojena hitrost, saj je naprej prehitel pred seboj vozeči avtomobil, nato pa v ovinku padel. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima zlomljeno nogo. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola.

Vozniku brez vozniške zasegli avtomobil
Metliški policisti do nekaj pred deseto zvečer zaradi nezanesljive vožnje v Dolah ustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila. Odredili so mu alkotest, ki je pokazal 0,58 mg/l alkohola v izdihanem zraku in ugotovili, da nima vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli.

Kršitve javnega reda in miru
Policisti iz Metlike, Sevnice in Novega mesta so obravnavali osem kršitev javnega reda in miru na javnem kraju. Petkrat so napisali plačilne naloge, enkrat je zadoščalo opozorilo, dvakrat uvedli hitri postopek o prekršku z odločbo. Ob sedmih zvečer pa so novomeški policisti pridržali 40-letnika iz okolice Novega mesta, ki se je v gostinskem lokalu pijan nedostojno vedel, vpil na goste, se prepiral, jim kazal zadnjico in poskušal v pijačo naliti razkužilo. Ob prihodu policistov se je spravil še nanje, zato so ga vklenili in odpeljali na hladno. Pri varnostnem pregledu so pri njemu našli še v aluminijasto folijo zavito belo praškasto snov – zaradi suma na prepovedano drogo so mu jo zasegli in poslali v analizo.

Požar
V noči iz ponedeljka na torek so gasilci in policisti posredovali zaradi požara na dveh vozilih pri gradu v Črnomlju. Požar so pogasili gasilci iz PGD Črnomelj ter preprečili še večjo škodo na sosednjih objektih. V dopoldanskem času so si pogorišče ogledali še kriminalistični tehniki sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta. Po prvih ugotovitvah je bil vzrok požara najverjetneje napaka električne instalacije 22-let starega golfa. Oba avta sta praktično zgorela, škode bo za okoli štiri tisoč evrov. Nekaj tisoč evrov škode so ognjeni zublji povzročili še na bližnji občinski stavbi (poškodovana fasada in okna).

Robert Perc
vodja centra
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran