radio tomi predvajalnik

Svetovna speedway elita se je še v drugo v zadnjih štiriindvajsetih udarila na stadionu Marketa v Pragi. Matej Žagar je tokrat za las ostal brez mesta med osmerico.

 matej zagar praga 2

Z drugo dirko v glavnem mestu Češke je pod streho tri četrtine svetovnega prvenstva v speedwayu. Naš Matej Žagar, ki slovenske barve zastopa z licenco AMZS, si je nastope v naslednji sezoni že zagotovil konec avgusta, ko je zmagal v kvalifikacijah v Goričanu, zato pretiranega pritiska ne čuti. Res pa je, da mu ne gre vse po načrtih in željah, predvsem zavoljo motorja, s katerim ima nepričakovane težave in ne deluje na način, kot si slovenski speedway as želi.

Tokrat je bil prvič na progi stadiona Marketa v četrti vožnji. Z belo čelado na glavi in štartnega mesta C se je v prvi ovinek pripeljal drugi in to mesto nato suvereno zadržal do cilja, kar je bil lep uvod v dirko za osemnajstkratnega zaporednega državnega prvaka Slovenije. Drugič je Žagar sklopko na štartu držal v osmi vožnji. S štartne pozicije D in rumeno čelado na glavi jo je spet spustil zelo zbran ter iz prvega zavoja ponovno prišel drugi. Vse do konca je nato lovil Martina Vaculika, ki pa slovenskemu šampionu ni pustil veliko prostora, da bi ga prehitel, in ciljno črto je znova prevozil na drugem mestu.

Trije s sedmimi točkami, Žagar potegnil najkrajšo
Po dveh dobro opravljenih vožnjah se je Žagarju odpirala nova priložnost v deveti vožnji večera. Z B štartne pozicije in z modro čelado na glavi je vnovič silovito potegnil ob znaku za štart. Iz prvega zavoja je prišel na prvem mestu, nato pa na ravnini pred drugim ovinkom storil drobno napako ter zdrsnil na tretje mesto, na katerem se je tudi pripeljal v cilj. Četrtič je slovenski speedway as na štartni rampi stal v petnajsti vožnji. Tokrat je imel skrajno notranjo štartno pozicijo A. Z rdečo čelado na glavi je štartal agresivno in iz prvega ovinka pripeljal tretji. Majhna neravnina na stezi ga nato je stala zdrsa na četrto mesto, vendar ni popuščal in na koncu je uspel ciljno črto prečkati tretji. V osemnajsti vožnji je Žagar drugič v večeru imel na sebi rumeno čelado. Štartno mesto D mu je v osmi vožnji že prineslo drugo mesto in ta rezultat je želel ponoviti. Začel je dobro, nekaj časa vozil na drugem mestu za Leonom Madsnom, nato pa ga je prehitel Bartosz Zmarzlik in v cilj je pripeljal tretji. Žal to ni bilo dovolj, da bi se drugič v sezoni prebil med osmerico in je na dirki zasedel deseto mesto. Polfinale se mu je namreč izmuznil le za las, saj je zbral sedem točk, enako kot osmi Emil Sajfutdinov in deveti Max Fricke. Dirko je sicer vnovič dobil Bartosz Zmarzlik, na drugo mesto si je privozil spet Tai Woffinden, tretje pa Jason Doyle.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran