radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 374 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 82 dogodkov, s področja javnega reda in miru 116 dogodkov in s področja prometne varnosti 122 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 30 tatvin, 3 vlome in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanje, policisti pa z zbiranjem obvestil še nadaljujejo in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 21 prometnih nesreč z materialno škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, ter nesrečo v kateri je bil udeleženec huje poškodovan. Šestim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 37 krat na javnem kraju in 16 krat v zasebnem prostoru.

Med 18. 9. 2020, od 6. ure in 20. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Prigorice, Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 8 tujcev (drž. Maroka, Čada, Pakistana, Sudana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v dve hiši, od koder je bil odtujen nakit in računalnik. Skupna škoda znaša okoli 4300 evrov.

Na območju Šiške je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države:
V soboto, okoli 23. ure so policisti na območju Prigorice pričeli ustavljati osebno vozilo, ki pa je nato z vožnjo pospešeno nadaljevalo, po krajšem času pa ustavilo. Ko sta policisti pristopila do vozila z nameščenimi italijanskimi registrskimi tablicami, pa so iz zadnjega dela vozila zbežali trije moški. Enega so policisti prijeli in ugotovili, da gre za državljana Maroka, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Voznika osebnega vozila, 48-letnega državljana Italije, so policisti pridržali do privoda k preiskovalnemu sodniku v zvezi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Postopek s tujcem še poteka.

V soboto, okoli 19. ure so policisti na območju Kočevja ustavili osebno vozilo z nameščenimi italijanskimi registrskimi tablicami. Ugotovljeno je bilo, da je 51-letni državljan Sirije v vozilu prevažal 3 državljane Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Voznika osebnega vozila, so policisti pridržali do privoda k preiskovalnemu sodniku v zvezi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Postopek s tujci še poteka.

Prometne nesreče:
V petek, nekaj pred 18.30, smo bili obveščeni o prometni nesreči v krožišču v Mengšu v kateri sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil po pločniku in se s kolesom nepravilno zapeljal čez prehod za pešce, ter zaprl pot voznici osebnega vozila, ki je trčila vanj. V nesreči se je kolesar huje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti z ugotavljanjem okoliščin nesreče še nadaljujejo in bodo po vseh znanih okoliščinah izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj pred 22. uro je na primorski avtocesti iz smeri Vrhnike proti Logatcu prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je vozni osebnega vozila vozil na prekratki varnostni razdalji do voznice osebnega vozila pred njim, ki zmanjšala hitrost, ter trčil v njo. V nesreči so se voznica, ter potnici v obeh vozilih lažje poškodovale in so bile z reševalnim vozilom odpeljane v UKC Ljubljana. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

V soboto, okoli 3.30 je na Litostrojski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ker voznik osebnega vozila ni vozil po desnem prometnem pasu, ter zato zapeljal čez levi rob vozišča in trčil v drog javne razsvetljave. V nesreči se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,76 mg/l), zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Včeraj, nekaj pred 3. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na območju Šiške. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka vozila po pločniku pri tem pa zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0,72 mg/l) trčila v betonsko korito in padla. V nesreči se je lažje poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

V petek, okoli 23. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil po lokalni cesti iz smeri Cerknice proti Slivnici pri tem pa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,70 mg/l) zapeljal s ceste po brežini navzdol. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V petek, nekaj minut pred 11. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na Ulici za hribom v Trzinu. Nesrečo je povzročil 24-letni voznik kombija, ki je vzvratno zapeljal iz dvorišča na cesto ravno v trenutku, ko se je po njej pravilno pripeljal 48-letni voznik mopeda, ki se je trčenju poskusil izogniti, vendar je kljub umikanju trčil v zadnji del kombija in padel po vozišču. Mopedist, ki je vozil brez varnostne čelade, ter pod vplivom alkohola (0,39 mg/l), se je v nesreči po do sedaj znanih podatkih lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Povzročitelju in mopedistu bosta izdana plačilna naloga, slednjemu pa je bilo zaradi vožnje pod vplivom alkohola tudi začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Včeraj, okoli 23. ure smo bili obveščeni, da je na Prušnikovi ulici v Ljubljani voznik osebnega vozila trčil v dve parkirani osebni vozili. Policisti so opravili postopek z voznikom in ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,56 mg/l). V nesreči voznik ni bil poškodovan, policisti pa so mu izdali plačilni nalog in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Včeraj, nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti od Škofljice proti Malem Vrhu pri Šmarju. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila vozil pod vplivom alkohola (1,27 mg/l) in zapeljal preblizu desnega roba vozišča, trčil v robnik in ograjo, nato pa zapeljal v jarek na levi strani vozišča. V nesreči se voznik ni poškodoval, policisti pa so mu odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno krajno sodišče.

Policisti so v zadnjih 48 urah obravnavali še 3 prometne nesreče v katerih je preizkus z alkotestom povzročiteljem pokazal več kot 1,5 promila alkohola! Skupno je torej v 33 obravnavanih prometnih nesrečah, kar 9 udeležencev vozilo pod vplivom alkohola.

Za prometno varnost smo odgovorni prav vsi prometni udeleženci. Če ste uživali alkohol, ne sedajte za volan, temveč naj vozi kdo, ki alkohola ni užival, ali pa uporabite javni prevoz. Skupaj poskrbimo za varnost na naših cestah.

Več na: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran