radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 158 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 25 dogodkov, s področja javnega reda in miru 41 dogodkov in s področja prometne varnosti 62 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, vlom in 6 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 12 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 20. 9. 2020, od 6. ure in 21. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevja in Ljubljane izsledili in prijeli 2 tujca (drž. Maroka in Afgaistana), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še nista zaključena.

Vlomi:
V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena pištola. Skupna škoda znaša okoli 600 evrov.

Prometna nesreča:
Včeraj, okoli 15.30 na Polici v Grosuplju prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in otrok s skirojem. Ugotovljeno je bilo, da se je otrok peljal s skirojem po cesti pri tem pa zapeljal na glavno cesto v trenutku, ko se je po njej pravilno pripeljala voznica osebnega vozila. Otrok je trčil v bok vozila in se lažje poškodoval. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Poziv pričam prometne nesreče s telesnimi poškodbami:
V petek, 18. 9. 2020 ob 16.25, je v semaforiziranem križišču Barjanske ceste in Ceste dveh cesarjev Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri se je ena oseba lažje poškodovala. V nesreči sta bila udeležena kolesar in voznica osebnega vozila.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče, naprošamo morebitne očividce prometne nesreče, da vse koristne informacije javijo na telefonsko številko 113, 080 1200 ali na Postajo prometne policije Ljubljana, Grič 56, Ljubljana (tel. 01 583 88 20).

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran