radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;
  • 4 prijave o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

  • Kranjski kriminalisti so v petek obravnavali voznika osebnega avtomobila, pri katerem so našli 17 zavitkov prepovedane droge kokain. Drogo so zasegli. Moškega obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. - V Kokri so policisti včeraj popoldan obravnavali požar na vozilu. Okoliščine kažejo, da je vozilo zagorelo med vožnjo. Pri poskusu ustavitve je vozilo zapeljalo v reko in zgorelo. Osebe so pred tem zapustile vozilo. Tuja krivda ni bila ugotovljena. Nihče ni bil poškodovan.
  • Ekipa za helikoptersko reševanje je včeraj z vojaškim helikopterjem reševala na Kredarici in na območju Planike. Obakrat gre za lažje poškodbe. Ekipe gorskih reševalcev na tleh pa so reševale planince na območju Male Pišnice in pod vrhom Kanjavca ter v kraju Gozd, kjer je padel padalec. Škofjeloški gorski reševalci so na Lubniku reševale še planinca, ki se je izgubil. Moškega so našli in pospremili v dolino.
  • Divjad je bila minuli dan povožena na cesti Visoko – Šenčur, in Šenčur – Voklo.
  • Gorenjski prometni policisti so včeraj opoldan na podlagi prijave obravnavali voznika, ki je vozil zelo nezanesljivo. Voznik ima veljaven ukrep prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo, preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal rezultat 1,36 mg/l alkohola. Voznik v času ukrepa ne sme storiti hujšega prekrška, sicer mu vozniško dovoljenje preneha veljati. Voznika so s kraja odpeljali svojci. Opozarjamo pred nevarnim pitjem alkohola in vožnjo. Alkohol je izredno nevaren dejavnik in vsakič poslabša voznikovo sposobnost za vožnjo. Zato prosimo, ne vozite, če ste pili alkohol.
  • Kranjski policisti so včeraj obravnavali 21-letni voznico osebnega avtomobila, ki ni opravila podaljšanja vozniškega dovoljenja z zdravniškim pregledom. Zasegli so ji osebni avtomobil in jo izločili iz prometa. Omejitve pri veljavnosti vozniških dovoljenj lahko nastanejo tudi zaradi zdravstvenih razlogov.

policija splosniPromet
DARS nas je seznanil s pričetkom del za vzpostavitev delovne zapore med viaduktoma Zgoša in Dobruša – relacija med priključkom Radovljica in Brezje v smeri Ljubljane, do predvidoma 10.10.2020. Lokacija je umeščena pred že aktualno delovno zaporo med priključkoma Brezje in Kranj zahod. V prvi fazi bo zaprt prehitevalni pas – promet bo potekal po dveh zoženih pasovih, v drugi fazi pa bosta zaprta bosta vozni in odstavni pas – promet bo potekal po prehitevalnem pasu. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varnostni razdalji.

Prometne nesreče
Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Kranju je padla uporabnica električnega skiroja in se lažje poškodovala. Proti voznici poteka prekrškovni postopek zaradi uporabe posebnega prevoznega sredstva. Za Velesovo pa je bila prijavljena nesreča kolesarja. Postopek še poteka.

Kriminaliteta
Na Golniku so bile z gradbišča odtujene gradbene plošče. Na Cesti Franceta Prešerna na Jesenicah pa je bilo vlomljeno v poslovni prostor.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran