radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so med 18. 9. in 21. 9. intervenirali v 182 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 571 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 46-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj hude telesne poškodbe, lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Nesrečo povzročil mopedist
20. 9. nekaj po 17. uri se je zgodila prometna nesreča na Kočevarjevi ulici v Novem mestu. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 16-letni voznik mopeda, ki je v križišču izsilil prednost vozniku osebnega avtomobila. Mopedist je po trčenju padel in se lažje poškodoval.

Povzročitelja nesreč pod vplivom alkohola
O prometni nesreči v Soteski so bili policisti obveščeni 20. 9. nekaj pred 18. uro. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 27-letni voznik osebnega avtomobila peljal po regionalni cesti iz smeri Straže proti Dvoru. V Soteski naj bi med vožnjo zaspal, izgubil oblast nad vozilom, zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča in trčil v varovalno ograjo. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,61 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Kršitelj je v vozilu prevažal še dva potnika, ki prav tako nista bila poškodovana.

21. 9. okoli 3.30 smo bili obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo dve osebi, ki naj bi se poškodovali v prometni nesreči. Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Gorjancih, na območju Javorovice. Po prvih ugotovitvah je 31-letni voznik osebnega avtomobila pri vožnji po travniku izgubil oblast nad vozilom, trčil v skalo in se z vozilom prevrnil. Po podatkih iz bolnišnice je povzročitelj nesreče utrpel hujše poškodbe, potnica v vozilu pa je lažje poškodovana. 31-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka 0,41 miligramov alkohola. Policisti okoliščine nesreče še preverjajo.

Kršitelja pridržali
Policisti PP Novo mesto so v noči na 19. 9. na Šmarješki cesti ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test, ki je potrdil, da 19-letni kršitelj vozi pod vplivom prepovedanih drog. Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so 19-letnega kršitelja odpeljali v prostore za pridržanje, mu zasegli manjšo količino posušene konoplje, uvedli postopek o prekršku in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zasegli štirikolesnik
V noči na 20. 9. so črnomaljski policisti v Črnomlju ustavili voznika neregistriranega štirikolesnika. Med postopkom so ugotovili, da 61-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu štirikolesnik zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zaščitili žrtev nasilja
Policisti PP Krško so 20. 9. posredovali zaradi nasilja v družini. Zaščitili so žrtev, nad katero je 33-letni moški izvajal fizično in psihično nasilje in mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Moškega bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

Vlomi in tatvine
V noči na 18. 9. je v Ločni v Novem mestu neznanec na dvorišču podjetja prerezal ponjavo tovornega vozila in poskušal vlomiti v skladiščni prostor. Odtujil ni ničesar, s poškodovanjem ponjave in objekta pa je povzročil za okoli 3000 evrov škode.

V Zdolah na območju PP Krško je 18. 9. nekdo iz odklenjene kleti stanovanjske hiše odtujil več pločevink in steklenic z alkoholnimi pijačami in živila.

Na območju Stražnjega Vrha je nekdo skozi vhodna vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil prehrambene izdelke.

V noči na 20. 9. je v Novem mestu neznanec skozi okno vlomil v prostore prodajalne. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar.

V Gorenjih Laknicah je v noči na 19. 9. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil 15 piščancev, tri zajce in okoli 30 kg krompirja. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 400 evrov.

V Površju na območju PP Krško je med 18. 9. in 20. 9. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil denar. Z vlomom in tatvino je lastnike oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Smolenji vasi je 20. 9. med 20. in 22. uro nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit.

V Podhosti na območju PP Dolenjske Toplice je v noči na 21. 9. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše odtujil odklenjen osebni avtomobil Renault clio, rdeče barve, letnik 1999, registrskih oznak LJ 82-68L.

Poskus izmika mejni kontroli
Na mejni prehod Obrežje je 18. 9. na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in na podvozju tovornega vozila našli dva državljana Afganistana, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PU Novo mesto so med 18. 9. in 21. 9. na območju Preloke, Ručetne vasi, Brega pri Sinjem Vrhu (PP Črnomelj), Novega mesta, Mirne Peči (PP Novo mesto), Sel pri Dobovi in Jesenic na Dolenjskem (PP Brežice), izsledili in prijeli 34 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s s 25 državljani Afganistana, sedmimi državljani Maroka, državljanom Irana in državljanom Kosova še niso zaključeni.

Nesreča pri delu
Policisti PP Sevnica so bili 19. 9. obveščeni o nesreči pri delu, kjer naj bi se ena oseba huje poškodovala. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je 44-letna ženska opravljala dela na lesenem podestu v stanovanjski hiši. Ko je stopila na desko, se je ta odlomila, ženska pa je padla z višine okoli 2,7 metra. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hujše poškodbe. Policisti bodo o ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran