radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 170 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 496 klicev. Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 z lažjimi poškodbami, 2 s hujšimi poškodbami in eno prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 16 tatvin in 3 vlome ter 2 primera ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v 25 primerih.

18. 9.

Na Fernetičih so 13. 9. 2020 35-letni državljanki Romunije zasegli vozilo Range Rover, zaradi suma, da je ukradeno. Na vozilu je bila identifikacijska nalepka, za katero je obstajal sum, da je ponarejena. Po opravljenih vseh postopkih se je dejansko ugotovilo, da je bilo vozilo ukradeno v Italiji, 19. 9. 2019. Sledi kazenska ovadba za voznico, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanja in ponarejanja listin.

Občanka nas je obvestila, da je na Ulici agrarne reforme v Kopru že nekaj dni puščen skuter Piaggio Zip Liberty 125. Po evidencah je vozilo beleženo kot ukradeno lastniku iz Kopra. Lastnik je vozilo že prevzel, sledi zbiranje informacij.

Ob 12. uri so na Vanganelski cesti merili hitrost. 35-letnemu vzniku, ki je skozi naselje (splošna omejitev 50 km/h) peljal kar 107 km/h, so odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so vlomili v lokal in iz blagajne ukradli drobiž, vlomili so tudi v lokal v Kopru, iz katerega so prav tako ukradli gotovino.

Popoldan, ob 14. uri, so pri Ankaranu ustavili 39-letno voznico osebnega avtomobila, ki je vinjena pričela razgrajati in kričati. Napihala je 0.83 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

V Izoli so 16-letniku zasegli moped, ker presega konstrukcijske lastnosti vozila (62 km/h). Sledi obdolžilni predlog.

Ob 15. uri pa so imeli na Serminu v postopku 45-letno voznico osebnega avtomobila iz okolice Domžal. Odrejen ji je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1,09 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniško dovoljenje ji je bilo odvzeto, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so na mejnem prehodu Starod, na izstopu iz države, obravnavali 49-letnega državljana Hrvaške, voznika tovornega vozila, s ponarejeno CMR - listina o tovoru. Izpolnjena je bila z lažno vsebino, da bi lahko vozil po cesti G1-7 Starod - Krvavi Potok. S tem dejanjem se je voznik izognil plačilu cestnine, s čimer je kršil tudi določila CPP (omejitev prometa - lokalni promet). Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje ali uničenje poslovnih listin.

Nekdo je vlomil v hišo v Sv. Petru. Ukradel je več kosov zlatnine in gotovino iz sefa, hkrati pa je tudi požel 400 sadik industrijske konoplje (prijavljen nasad), posajene za hišo.

Ob 20.25 uri je 19-letni voznik osebnega avtomobila iz Izole peljal od Bertokov proti Pobegom, ko je 67-letni pešec, z okolice Kopra, prečkal Pobeško cesto izven označenega prehoda za pešce (nekaj metrov za prehodom). Voznik ni uspel varno ustaviti (ni vozil dovolj previdno v bližini prehoda za pešca), zato je trčil v pešca. Ta je najprej trčil v vetrobransko steklo, zatem pa preko strehe vozila padel na smerno vozišče Prade - Bertoki, kjer je obležal. Zdravnik je na kraju potrdil smrt. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je bil negativen. Prometna nesreča je v fazi preiskave, določen je sodni izvedenec.

Zvečer je na Ljubljanski cesti v Kopru padel motorist. 19-letnik je z motornim kolesom Gilera Runner vozil po Ljubljanski cesti proti Ferrarski, kjer je izgubil oblast nad vozilom in padel na otok med smernima voziščema. Pri tem si je poškodoval levo zapestje (izpah) in ustnico. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v SBI, odrejen je bil strokovni pregled v SBI in po prejetju izvida strokovnega pregleda sledi plačilni nalog. po prvih podatkih je lažje poškodovan.

19. 9.

Ob 0.39 smo prejeli obvestilo, da po plaži v Portorožu hodi skupina fantov, ki lomijo drevesa, razbijajo klopi in stvari mečejo v morje. Policisti so jih izsledili in identificirali 3 Ljubljančane, stare 16-let. Ugotovljeno je bilo, da so poškodovali tri klopi, eno drevo in stopnice barke. Po pridobitvi pisne prijave jim sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje poškodovanje tuje stvari.

Ponoči je v Kopru 27-letnik vozil za bivšim dekletom vse dokler ni parkirala vozila. Zatem je prišel do vozila, ga brcal in razbil vrata. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 4. uri zjutraj je v Piranskem lokalu razgrajal moški (ko so čistili lokal). Pijan 42-letnik se ni umiril niti po prihodu policistov na kraj. Odrejeno mu je bilo pridržanje in izdan plačilni nalog (po 6/1, 7/2 in 22/1 ZJRM).

Ob 5.23 pa je v Portorožu napihal 36-letni Koprčan, voznik osebnega avtomobila. Alkotest mu je pokazal rezultat 0.75 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP.

Ob 7. uri zjutraj je v Strunjanu, pred hišo prijaviteljev, njihovega psa napadel neznan pes, pasme rotwailer, in psa pokončal. Lastniki so se iz strahu zatekli v hišo. Policisti so izsledili lastnika, 29-letnega Pirančana, ki mu sledi hitri postopek po ZZZiv (Zakon o zaščiti živali 46.a člen 3. odstavek, zveza 2. odstavek 11. člen), obveščena pa je tudi veterinarska inšpekcija.

Prejeli smo prijavo, da so v zadnjih dveh dnevih državljanu Hrvaške v Sečovljah iz garaže ukradli osebni avto znamke Mercedes G, reg. št. OLDS75 (D), vreden 100.000 evrov.

Ob 10.28 je na obalni cesti 'pri Rexu' padel motorist. 74-letni Koprčan je vozil Piaggio ZIP. Huje poškodovan je bil odpeljan v SB Izola, odrejen mu je bil strokovni pregled. Vozil je neregistriran moped, ni uporabljal zaščitne čelade, vozil preblizu desnemu robu vozišča.

V Ankaranu je nekdo ukradel manjši čoln gumenjak (2,9 m), znamke Hunway, tip honda, brez motorja, ki je bil privezan za bojo. Vreden je 400 evrov.

V Kopru pri tržnici je nekdo na parkiranem vozilu poškodoval nosilec koles in med 16.50 in 18.15 uro ukradel kolo črne barve, znamke Giant, vredno 800 evrov.

Zvečer je v eni od piranskih gostiln moški naročil hrano in pijačo, jo pojedel in popil, ko pa bi moral plačati, je odšel brez plačila. Zaposlena je stekla za njim, ga po kratki razdalji dohitela ter ga zadržala, pri tem pa je opazila, da mu je med tekom iz žepa padla osebna izkaznica, ki jo je pobrala. Ko je neznancu rekla, naj plača račun, se je strinjal, nakar je odšla v lokal in rekla, da bo poklicala policijo, moški pa je takrat zbežal. 46-letnemu moškemu iz Portoroža sledi kazenska ovadba.

Skoraj istočasno pa je v koprskem lokalu 65-letni Izolan preveč spil in ni hotel plačati pijače. Namesto tega je kričal in žalil zaposlene. Po prihodu policistov na kraj se je najprej umiril, potem pa želel kar kraj zapustiti. Zanj so uporabili prisilna sredstva, sledi mu plačilni nalog (po 6/1, 22/1 ZJRM- 1 in 24. čl. ZOIzk).

Ob 22.47 so na mejnem prehodu Starod opravili so hitri test za 33-letnega voznika, državljana Italije, ki je bil pozitiven na kanabis, strokovni pregled pa je odklonil. V postopku so pri 32-letnem državljanu Italije (kot sopotniku v vozilu), našli še 18,3 g hašiša. Sledi obdolžilni predlog na sodišče.

20. 9.

Ob 0.37 v Kopru zasegli osebni avto 28-letnemu vozniku s Koroške, ker je vozil v času ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.

V Izoli je ob 5. zjutraj napihala 45-letna Vrhničanka. Alkotest ji je pokazal 0,80 mg/l alkohola. Z rezultatom preizkusa se ni strinjala, zapisnik pa je podpisala. Odrejen ji je bil strokovni pregled, katerega je odklonila. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Pri tržnici v Kopru je dopoldan državljanki Nemčije nekdo ukradel zaklenjeno žensko e-kolo, znamke KTM ,črno oranžne barve, vredno 3500 evrov.

Ob 13.09 je na stari cesti Senožeče - Razdrto zaradi neprilagojene hitrosti padel 43-letni motorist iz Šoštanja. Huje poškodovan (zlomljeni oba koleni) je bil odpeljan v SB Izola. Cesta je bila ponovno izmenično enosmerno odprta ob 14.39, popolnoma sproščen promet pa ob 15.19.

V Pivki je nekdo iz kolesarnice ukradel kolo znamke BitWin, vredno 500 evrov.

S parkirišča pri tržnici v Kopru je nekdo z osebnega avtomobila državljanu Nemčije ukradel moško gorsko kolo Cube, svetlo modre barve (kolo je bilo nameščeno na strehi vozila), vredno 1600 evrov.

Na Belokriški v Portorožu pa je nekdo ukradel zaklenjeno električno kolo znamke Merida, kovinsko modre barve, vredno 2500 evrov.

21. 9.

Nekaj minut čez polnoč so policisti v Strunjanu obravnavali prometno nesrečo s pobegom. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je nesrečo povzročil 29-letni Pirančan, ki je peljal osebni avto po stari strunjanski cesti od Strunjana proti Belokriški, pri tem je zaradi vožnje preblizu desnemu robu s sprednjim desnim delom trčil v sprednji desni del nepravilno parkiranega osebnega avtomobila, last 35-letne domačinke. Povzročitelj je bil izsleden nad Bernardinom, kjer so policisti ugotovili, da je zaradi neuporabe varnostnega pasu pri trku z glavo udaril v volan in se poškodoval. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0.50 mg/l alkohola, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Izdan mu je bil plačilni nalog (po 38/7/1, 110/7/3, 105/5/3-2, 33/5/1 ZPrCP-1). Lastnici napačno parkiranega vozila pa so policisti izdali plačilni nalog po 65/5/4-10 ZPrCP-1.

Prijeta tatova iz trgovine v Kozini
19. septembra ob 19. uri smo prejeli prijavo, da sta v Kozini dva moška zapustila trgovino z dvema polnima vozičkoma, stvari pa naložila v osebni avto Mercedes A, zatem pa odpeljala, ne da bi plačala artikle.

S hitrim in pravilnim ukrepanjem sta bila storilca ustavljena v Divači, v postopku so bili zaseženi tudi drugi, predvsem prehrambeni artikli, ki po vsej verjetnosti tudi izvirajo iz kaznivih dejanj.

Voznik, 34-letni Mariborčan, in sopotnik, 51-letni Ljubljančan, sta ukradla različne prehrambene artikle, alkoholne pijače, oblačila itd. Nekaj stvari sta predhodno ukradla že v Novi gorici. Vse predmete so jima zasegli, nekatere tudi že vrnili oškodovancu.

Zaradi suma, da voznik vozi pod vplivom prepovedanih substanc, je bil opravljen hitri test, ki je bil pozitiven na kokain, zato je bil odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odločno zavrnil. Začasno mu je bilo zaseženo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi mu obdolžilni predlog na pristojno OS v Postojni. Za opisani prekršek je predpisana globa v višini 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Po zbranih obvestilih bo zoper oba podana kazenska ovadba zaradi tatvine.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti od petka, 18. 9. 2020 od 6.00 ure, do danes, 21. 9. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 38 oseb (20 so jih vrnili italijanski varnostni organi – 8 državljanov Bangladeša, 11 državljanov Afganistana in 1 državljana Alžirije).

Obravnavani po enotah:

  • PP Ilirska Bistrica 16,
  • PPIU Koper 9,
  • PP Koper 8 in
  • PP Kozina 5.

Za kazniva dejanja po 308 čl. KZ RS so bile obravnavane 3 osebe, in sicer 2 državljana Rusije in 1 državljan Bangladeša, vsi kot vodiči pri prevozu 13 državljanov Bangladeša, prijeti v petek zjutraj pri Šembijah. Vsi postopki še potekajo.

Po državljanstvih:

  • Bangladeš: 21
  • Afganistan: 10
  • Pakistan: 4
  • Alžirija: 2
  • Kosovo: 1

V petek zjutraj, ob 6.30, so policisti v naselju Račice opazili sumljivo vozilo, litvanskih registrskih tablic. Po ustaviti so ugotovili, da je voznik državljan Ukrajine, v vozilu pa je bilo 13 državljanov Bangladeša. (iz obvestila za javnost, poslanega v petek).

Dopolnitev in popravek:
Policisti PP Ilirska Bistrica so bili 18. 9. 2020 ob 6.38 uri obveščeni, da sta bili v naselju Račice opaženi dve sumljivi vozili, in sicer srebrn enoprostorec, starejše izvedbe, registrskega območja Litva (LT), za njim pa enoprostorec neznane znamke, v katerem je več ljudi.

Policisti so opravili kontrolo relacije Ilirska Bistrica – Mala Bukovica – Studena Gora. Ob 7.14 uri je od Studene Gore proti naselju Mala Bukovica pripeljal osebni avtomobil znamke Mazda, tipa MPV, registrskih številk Litve. Vozilo je bilo ustavljeno in preden sta policista pristopila do vozila, je voznik takoj pričel uporabljati mobilni telefon. Na podlagi potnega lista je bila ugotovljena identiteta voznika, 24-letnega državljana Rusije. Med postopkom je, prav tako iz Studene Gore, pripeljal osebni avtomobil Chrysler, tip Voyager, registrskih številk Litve. Vozilo je bilo ustavljeno. Voznik (kasneje ugotovljeno, da gre za 25-letnega državljana Rusije) je želel izstopiti iz vozila, vendar so ga policisti v angleškem jeziku pozvali, naj ostane v vozilu, ter se izkaže z osebnim dokumentom. Policisti so skozi odprta voznikova vrata v vozilu opazili več oseb, sklonjenih med prednjima sedežema in zadnjo klopjo na tleh in na zadnji klopi vozila. V vozilu je bilo 10 oseb, državljanov Bangladeša. V prtljažnem prostoru so bili še trije državljani Bangladeša.

Na podlagi določil 2. odstavka 157. člena ZKP je bila obema državljanoma Rusije, zaradi utemeljenih razlogov za sum, da sta storila kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po 308/III členu KZ-1), odvzeta prostost in odrejeno pridržanje.

V nadaljevanju bil, na podlagi opravljenih razgovorov z ilegalnimi prebežniki, ki so povedali, da je med njimi tudi vodič, ki jih je vodil iz Hrvaške v Slovenijo, identificiran kot vodič tudi 28-letni državljan Bangladeša, ki se je sicer izdajal kot ilegalni migrant. Tudi ta je storil kaznivo dejanje prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države (po 3. odstavku 308. čl. KZ-1B), ker je vodil skupino ilegalnih prebežnikov iz Hrvaške v Slovenijo, katero sta nato po ozemlju Slovenije prevažala državljana Rusije z namenom, da jih prepeljeta do Italije.

Zoper vse tri osumljene je bila podana kazenska ovadba, preiskovalni sodnik OS Koper pa je 19. 9. 2020 po zaslišanju zoper vse tri odredil pripor.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran