radio tomi predvajalnik

policija splosniVlamljali v osebna vozila
Včeraj, 20. septembra ob 16.04 uri, je bila Policija obveščena o vlomu v kombi znamke VW Transporter, nemških registrskih številk, ki je bil parkiran v bližini enega od kampov na območju Kobarida. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil v omenjeno vozilo z razbitjem stekla na prednjih desnih vratih in nato iz notranjosti vozila odvzel žensko torbico z vsebino; v njej je 29-letna oškodovanka iz Nemčije imela poleg osebnih dokumentov in nekaj gotovine tudi plačilni kartici. Bovški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera vloma v vozilo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica v soboto, 19. septembra ob 16.18 uri, obravnavali vlom v osebni avtomobil v naselju Šmartno (Občina Brda). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v soboto popoldne pristopil do parkirišča pri tamkajšnjem pokopališču, kjer je bilo parkirano osebno vozilo znamke VW Passat. Storilec je razbil desno prednje steklo omenjenega vozila in iz notranjosti odvzel denarnico z vsebino (v njej je oškodovanec imel gotovino in osebne dokumente). Po storjenem kaznivem dejanju je nepridiprav z ukradeno denarnico odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ponovno opozarjamo vse občane in občanke na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in svetujemo, da v osebnih avtomobilih ne puščate vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih, policah ali na drugih vidnih mestih). Prav tako vrednejši predmeti (denar, bančne kartice, zlatnina…) ne sodijo v predale vozil. Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličete na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Vaša varnost je najpomembnejša, zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Svetujemo, da takoj pokličete Policijo (več preventivnih nasvetov na spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/432-vlomi-v-vozila ).

V prometni nesreči II. kategorije na odseku hitre ceste med Ajdovščino in Selom trije sopotniki iz Romunije lažje telesno poškodovani
Včeraj, 20. septembra ob 1.18 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na odseku hitre ceste H4 Ajdovščina – Selo in v kateri je bilo udeleženo tuje vozilo (kombi), v katerem so bili državljani Romunije. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nezgode je bilo ugotovljeno, da je 47–letni voznik kombija vozil po hitri cesti iz Ajdovščine proti Selu. Ko je Ko je vozilom (v vozilu je bilo poleg voznika še pet sopotnikov) pripeljal do izvoza Selo ni upošteval prometne signalizacije, ki označuje delovno zaporo in je zapeljal mimo markerjev v samo delovno zaporo (zaprti del je v obnovi) ter vozil po gradbišču. Zatem je s prednjim delom vozila trčil v kup peska, omenjeno vozilo pa je po trčenju prevrnilo na levi bok. V prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan, trije potniki v vozilu pa so bili lažje poškodovani (stari 52, 53 in 43 let). Kasneje so jih na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in ZD Ajdovščina in jih nato z reševalnimi vozili odpeljali na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Preostala dva sopotnika (stara 43 in 49 let) v vozilu nista bila poškodovana. Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 47-letnemu romunskem vozniku zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa zaradi neupoštevanja prometne signalizacije (prometna signalizacija, kršitev drugega odstavka 98. člena ZPrCP) izrekli globo.

V prometni nesreči II. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti na Dolgi Njivi poškodovan 29-letni motorist iz Srbije
Včeraj, 20. septembra ob 13.28 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti Solkan – Plave (Občina Kanal ob Soči), kjer je padel in se poškodoval tuj motorist. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je 29-letni voznik motornega kolesa, državljan Srbije (bivajoč na območju Republike Italije) peljal iz naselja Plave proti Solkanu. Med vožnjo na omenjeni relaciji mu je na Dolgi Njivi (blizu tamkajšnje okrepčevalnice) v desnem nepreglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnilo prednje kolo. Posledično je z motornim kolesom padel na bok in zatem preko vozišča drsel v levo, nato pa se trčil v travnato brežino ob levi stran vozišča. Srbski motorist je bil v prometni nezgodi predvidoma lažje poškodovan (poškodba komolca in gležnja). Ponesrečencu so na kraju zdravniško oskrbo nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Gorico (Italijanska republika). Policistom PP Nova Gorica in reševalcem so na kraju pomoč nudili gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost) bo tujemu motoristu izdan plačilni nalog.

Na Bovškem se je italijanski kolesar zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v osebno vozilo
Včeraj, 20. septembra ob 11.59 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nezgodi I. kategorije na regionalni cesti Predel – Log pod Mangartom in v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila peljal iz Strmca proti vasi Log pod Mangartom, za njim pa 53–letni kolesar, državljan Italije. Ko se je voznik avtomobila med vožnjo na omenjeni relaciji z vozilom ustavil pri rdeči luči na semaforju, se je italijanski kolesar zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v zadnji desni del avtomobila. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Policisti PP Bovec so 53-letnemu kolesarju iz Italije zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (razdalja med vozili, kršitev 44. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Včeraj, 20. septembra v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica na območju Volčje Drage imeli v postopku 27–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Srbije, ki pred tem na Goriškem ni ustavil na predpisan znak policistov (z modro lučjo in kratkim zvočnim znakom sireno). V nadaljevanju postopka so novogoriški policisti srbskemu vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.71 miligram alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bilo odrejeno pridržanje v policijskih prostorih (na podlagi 24. člena ZPrCP), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica danes, 21. septembra ob 2.41 uri v nočnem času, v Novi Gorici imeli v postopku 54–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije. Slednjemu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z alkotestom in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,62 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V dogodku v cestnem prometu na Bovškem udeležen starejši motorist
Policisti PP Bovec so v soboto, 19. septembra ob 13.26 uri, obravnavali varnostni dogodek v cestnem prometu na cesti na regionalni cesti Soča – Trenta in v katerem je bil udeležen 71–letni motorist iz Zasavja. Slednji je počasi pripeljal iz Trente proti Soči in se z motornim kolesom zaustavil ob cesti, kjer se je nato z motorjem zvrnil na bok in tam nekaj časa nezavesten obležal. Pri tem je utrpel udarec v glavo. Po sedanjih ugotovitvah je do omenjenega dogodka prišlo zaradi nenadne oslabelosti motorista. Kasneje je bil hospitaliziran v šempetrski bolnišnici.

Povoženje divjadi
Danes, 21. septembra nekaj minut po 6. uri zjutraj, smo bili obveščeni o povoženju divjadi (srna) s strani voznika osebnega avtomobil na območju naselja Dole (Občina Idrija). Slednji je vozil iz smeri vasi Dole proti kraju Gore. V bližini ene od stanovanjskih hiš v vasi Dole je vozniku z desne strani na cestišče skočila srna in jo zadel. Po trku z vozilom je omenjena divjad zbežala v bližnji gozd. Na vozilu je zaradi trčenja z divjadjo nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 4. odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja nezgode.

Prav tako so povoženje divjadi (srna) s strani voznika osebnega avtomobila včeraj, 21. septembra zjutraj, obravnavali tudi policisti PP Ajdovščina med Selom in Vrtovinom. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je 54-letni voznik ob 6.35 uri vozil po regionalni cesti iz Vrtovina proti naselju Selo. Med vožnjo na omenjeni relaciji je vozniku z leve strani regionalne ceste pred osebno vozilo skočila srna in jo zadel s prednjim delom avtomobila. Divjad je po trčenju z vozilom na kraju poginila, na avtomobilu je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Povoženje divjadi so v soboto, 19. septembra, obravnavali tudi policisti PP Bovec na Kobariškem. Ugotovljeno je bilo, da je 35–letni voznik osebnega avtomobila prejšnjega dne oz. v petek, 18. septembra ob 20.45, vozil po glavni cesti iz Kobarida proti naselju Sužid (Občina Kobarid). Med vožnjo je vozniku z leve strani pred avtomobil skočila divjad (košuta) in jo zadel s prednjim delom vozila. Divjad je po trku z avtomobilom zbežala v gozd, na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba prednjega dela vozila). Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran