radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 181 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 48 dogodkov in s področja prometne varnosti 57 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poizkusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali v enem primeru nasilja v družini, kjer obvestila še zbirajo in bodo o tem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 22 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 9. 2020, od 6. ure in 22. 9. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grosuplja in Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Eritreje), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlom:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v gradbene kontejnerje, od koder je bilo odtujeno orodje. Skupna škoda znaša okoli 3000 evrov.

Prometni nesreči:
Včeraj, okoli 13. ure se je na Trgu svobode v Trbovljah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motoristka. Po do sedaj znanih podatkih je do prometne nesreče prišlo, ker je 23-letni voznik osebnega vozila znamke Audi, v križišču odvzel prednost 17- letni motoristki. Pri tem se je motoristka lažje telesno poškodovala. Ko bodo zbrana vsa obvestila, bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 12. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Savski cesti v Domžalah v kateri je bil samoudeležen kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zapeljal s kolesom na pločnik in pri tem padel. Preizkus z alkotestom je pokazal rezultat 1,27 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kolesar se je lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Izdan mu bo plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran