radio tomi predvajalnik

Policisti Policijske postaje Rače so v torek, 22. 9. 2020, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili hišno preiskavo pri 47-letnem državljanu Avstrije, ki stanuje na območju občine Hoče - Slivnica.

Pri preiskavi stanovanja so odkrili prostor, prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem je raslo 28 rastlin konoplje, visokih od 60 do 120 cm, ki so jih policisti zasegli.

Zasegli so tudi pripomočke za gojenje te prepovedane droge: svetilke, električne dušilnike in ventilatorje.

Med hišno preiskavo so našli in zasegli še približno 20 gramov posušenih rastlinskih delcev prepovedane droge konoplje in še dodatnih 11 sadik konoplje, visokih 100 do 160 cm, ki so se nahajale na balkonu stanovanjske hiše.

zaseg droge hoce 1

zaseg droge hoce 2

(Foto: PP Rače)

Policisti bodo zoper osumljenega podli kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran