radio tomi predvajalnik

policija splosniNa območju Straže na Bledu je včeraj potekala večja iskalna akcija za pogrešanim otrokom. Poleg policistov in Letalske policijske enote so v iskanju sodelovali še prostovoljni gasilci, gorski reševalci, vodniki z reševalnimi psi, podvodna reševalna služba in organizirani prostovoljci. Skupno gre za okoli 140 ljudi, ki so pregledovali širše območje Straže in Bleda.

Otrok je ob 16. uri odšel na tek in se do običajne ure ni vrnil domov. Starši so vedeli kam gre, lokacija pa je tudi sicer njihov poznan "tekaški krog".

Ker je obstajal sum nesreče in zaradi tega možna ogroženost otroka, je bila takoj ob prijavi sprožena iskalna akcija v večjem obsegu. Po okoli dveh urah iskanja je bil otrok najden nad Ledrarjevim kamnolomom sredi pobočja Straže.

Otroku je bila nudena zdravniška pomoč. Poškodovan je po glavi in nogah. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo.

Okoliščine kažejo, da je na robu trim steze zdrsnil na mokri travi in po padcu čez višjo navpično prepadno obležal daleč pod steno. Visok padec so močno ublažila drevesa. Bil je primerno opremljen. Kot sedaj kaže, je imel kljub težjim poškodbam ogromno srečo.

Ogled kraja je danes opravila Gorska policijska enota. Tujo krivdo so policisti glede na do sedaj zbrana obvestila izključili.

V iskanje so se včeraj vključili tudi policisti, ki so bili prosti. Eden od njih je izredno dober poznavalec območja in je bil v določenem delu eden ključnih faktorjev pri iskanju. Otrok je bil najden ravno na mestu, ki ga je skupaj z vodnikom reševalnega psa pregledoval ta policist. To je naš pravi obraz, to so naše vrednote, to je naše poslanstvo. Delamo za ljudi.

Vsem, ki so sodelovali v iskanju in vsem tistim, ki so nas poklicali z informacijami, se iskreno zahvaljujemo.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran