radio tomi predvajalnik

policija splosniNeznanec v Idriji v trgovini ukradel več oblačil
Policisti PP Idrija so včeraj, 24. septembra popoldne, obravnavali tatvino oblačil v eni od trgovin v Idriji. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec v sredo, 23. septembra pozno popoldne, iz omenjene trgovine odvzel in si protipravno prilastil tri bunde v skupni vrednosti 830 evrov. Idrijski policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec skušal vlomiti v gostinski objekt
Danes, 25. septembra dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali poskus vloma skozi vhodna vrata v enega od gostinskih objektov v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih neznani storilec v omenjeni objekt ni vstopil. Po zaključku preiskave vseh okoliščin kaznivega dejanja bodo novogoriški policisti podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer nasilja v družini na Goriškem
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 24. septembra, na območju Mestne občine Nova Gorica obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini (po določbah prvega odstavka 191. člena Kazenskega zakonika). Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so novogoriški policisti osumljencu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije (60. člen) in o tem obvestili pristojne institucije (pristojno Okrožno državno tožilstvo, preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojni Center za socialno delo). Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev osumljenca kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici (več o tovrstni problematiki in ukrepih policije v zvezi s tem tudi na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/oosebna-varnost/nasilje-v-druzini/prijava-nasilja-v-druzini ).

Na Tolminskem iz prometa izločili 38-letnega voznika avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola
Policisti PP Tolmin so včeraj, 24. septembra ob 20.25 uri, v Tolminu ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil omenjeni voznik močno pod vplivom alkohola (0.91 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po določilu 113.a členu Zakona o prekrških), čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

V Idriji iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Policisti PP Idrija so včeraj, 24. septembra ob 16.29 uri, v Idriji ustavili 51–letnega voznika motornega kolesa in v nadaljevanju postopka ugotovili, da je vozil s pretečenim vozniškim dovoljenjem, prav tako je omenjenemu vozilu potekla veljavnost prometnega dovoljenja. Motoristu je bil odrejen tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu motorno kolo v skladu s prometno zakonodajo zasegli in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije na Idrijskem udeleženi dve osebni vozili
Policisti PP Idrija so bili včeraj, 24. septembra ob 15.25 uri, obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Idriji (Kosovelova ulica). Z ogledom kraja nezgodi in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je v omenjeni ulici prišlo do naletnega trčenja med voznikoma (stara 41 in 49 let) dveh osebnih avtomobilov. Nihče ni bil poškodovan. Ko bodo policisti ugotovili vse okoliščine prometne nesreče, bodo zoper povzročitelja podali ustrezen ukrep.

Prometna nezgoda II. kategorije zaradi prekratke varnostne razdalje na Goriškem
Danes, 25. septembra ob 11.09 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije, ki se je zgodila pred dvema dnevoma oz. 23. septembra okoli 15.20 ure v krožnem križišču v Novi Gorici in v kateri sta bila udeležena 42–letni voznik in 25–letna voznica osebnega avtomobila. Mlajša udeleženka prometne nezgode je kasneje zaradi bolečin v predelu vratu poiskala ustrezno zdravniško pomoč. Policisti bodo 42-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (prekratka varnostna razdalja) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem vozil trčili v vzvratnimi ogledali
Včeraj, 24. septembra ob 13.41 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Most na Soči (Občina Tolmin) in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovljeno, da je 44-letni voznik tovornega vozila vozil iz Mosta na Soči proti vasi Modrejce. Med vožnjo na omenjeni relaciji je v blagem desnem ovinku v vzponu zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 31–letni voznik osebnega avtomobila, državljan Nemčije. Med njunimi vozili je prišlo do trčenja z vzvratnimi ogledali, v prometni nesreči je nastala materialna škoda. Tolminski policisti bodo povzročitelju prometne nesreče po zaključenem postopku izdali plačilni nalog zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev 37. člena ZPrCP).

Pri vzvratni vožnji na parkirišču trčil v dve parkirani vozili
Včeraj, 24. septembra ob 19.31 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov v Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 85–letni voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v dve parkirani osebni vozili. V nadaljevanju postopka je bil povzročitelju odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Povzročitelju prometne nezgode je bil zaradi kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Varnostni dogodek v cestnem prometu na Goriškem
Danes, 25. septembra ob 9.48 uri, smo bili obveščeni o varnostnem dogodku v cestnem prometu na cesti Zagorje – Ravnica (Mestna občina Nova Gorica). Ugotovljeno je bilo, da je 46–letnemu vozniku tovornega vozila včeraj okoli 11.15 ure med vožnjo iz Ravnice proti kraju Zagorje, v neposredni bližini omenjenega naselja, zapeljal pod kabel telefonske napeljave, ki se je povesil zaradi slabega vremena. Omenjeni kabel se je zatem zataknil za keson tovornega vozila, ki je nato za seboj povlekel drog napeljave. Omenjeni drog je nato padel na kabino tovornega vozila in jo poškodoval. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran