radio tomi predvajalnik

policija splosni25. 9. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje neprijavljenega shoda.

Okoli 19. ure so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu, nato pa odšli po Slovenski cesti in ostalih okoliških ulicah najprej do Ministrstva za finance, nato pa naprej do Trga republike, kjer se je zbralo okoli 1.000 oseb.

Policisti so opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev protestnega shoda, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.

Dogodek, ki se je zaključil okoli 20.30, je potekal mirno. Policisti so zaradi zagotovitve varnosti za promet zaprli več ulic v okolici. Pri varovanju shoda so ugotovili štiri kršitve po Zakonu javnih zbiranjih in zaznali kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari.

Nadaljujejo zbiranje obvestil glede dogodka in bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran