radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 170 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 64 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 8 vlomov (v šestih primerih je ostalo pri poizkusu) in primer poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so izrekli prepoved približevanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S področja prometne varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 12 krat na javnem kraju in 9 krat v zasebnem prostoru.

Med 28. 9. 2020, od 6. ure in 29. 9. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso odkrili tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 600 evrov.

Požar:
Danes, nekaj po 1.30 smo bili obveščeni o požaru v Gabrju. Gasilci so požar na kraju pogasili, pri tem pa je bila na pogorišču najdena tudi mrtva oseba. Policisti so kraj zavarovali in pričeli z zbiranjem obvestil, ki se zaradi razjasnitve vseh okoliščin še nadaljuje. Danes v dopoldanskem času so opravili tudi ogled kraja pri tem pa ugotovili, da smrt moškega ni bila posledica kaznivega dejanja. O vseh znanih okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča:
Včeraj, nekaj po 14.30 uro je v križišču Ceste v Mestni log in Zelene poti prišlo do prometne nesreče v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila in otrok na skiroju. Voznica osebnega vozila je v križišču zavijala desno pri tem pa izsilila prednost otroku na skiroju, ki je trčil v avto in padel po vozišču. Otrok se je v pri tem lažje poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. Voznici je bil izdan plačilni nalog.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran