radio tomi predvajalnik

policija splosniRavenski policisti so imeli v nedeljo pozno zvečer v postopku 30-letnega občana, voznika osebnega vozila, ki je med vožnjo uporabljal modre rotacijske luči. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano, nekaj več kot 1,30 promilov alkohola v krvi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola smo ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Zaradi neupravičene uporabe rotacijskih luči smo mu začasno odvzeli registrske tablice.

Ker se je 30-letni Korošec pred tem v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo ga bomo še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo po 305. členu Kazenskega zakonika – 1.

Z zbiranjem obvestil smo namreč ugotovili, da se je 30-letnik, v nedeljo, pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem pripeljal z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi. V lokalu je od zaposlene zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bomo zoper njega podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1.200 € globe.

Denarna kazen oziroma zapor do enega leta pa mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran