radio tomi predvajalnik

Policisti PP Koper so pri izvajanju kontrole na kontrolni točki na bivšem mejnem prehodu Fernetiči 13. septembra 2020 kontrolirali 35-letno državljanko Romunije, s stalnim prebivališčem v Avstriji, ki je iz Italije v Slovenijo vstopila z osebnim avtomobilom znamke LAND ROVER - RANGE ROVER EVOQUE, italijanskih registrskih oznak. V vozilu je bil kot potnik njen 6-letni sin.

Med kontrolo so policisti posumili, da bi lahko bile identifikacijske oznake vozila ponarejene. Nadaljnji postopek so prevzeli koprski kriminalisti, ki so potrdili sum, da gre za vozilo s ponarejeno številko šasije in ne-pripadajočimi registrskima tablicami. Vozilo so, skupaj z listinami, zasegli. V nadaljnjem postopku je bilo z ogledom vozila in s preverjanjem v evidencah ugotovljeno, da gre za osebni avtomobil, ki je bil v drugi polovici leta 2019 ukraden na območju Neaplja v Italiji. O ugotovitvah so bili obveščani italijanski varnostni organi. Zoper voznico bo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ponarejanja listin (po 251. členu KZ-1) in prikrivanja (po 217. členu KZ-1).

Zaseženo vozilo, ki je vredno približno 25.000 evrov, bo vrnjeno italijanskemu lastniku.

ukraden rover

Konkreten postopek kaže na to, da Slovenija še vedno, navkljub omejitvah v zvezi z epidemijo, predstavlja območje, preko katerega iz srednje in zahodne Evrope po t.i. balkanski poti proti JV Evropi tranzitirajo ukradena vozila.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran