radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 50 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 198 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Neprilagojena hitrost
Policisti PP Metlika so bili okoli 16. ure obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto - Metlika. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 38-letni voznik vozil tovorno vozilo s priklopnikom z naloženo hlodovino iz smeri Metlike proti Novem mestu. Med Hrastom pri Jugorju in Dolami je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, priklopnik pa je zanihal in se prevrnil. Razsuta hlodovina je padla na osebni avtomobil, ki ga je voznik pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Lažje poškodovanega voznika osebnega avtomobila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog. Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta na tem delu zaprta med 16. in 18. uro.

hlodovina 1

hlodovina 2

(Foto: PP Metlika)

Poškodovana voznica osebnega avtomobila
Nekaj pred 18. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Vidmu v Krškem. Po prvih ugotovitvah krških policistov je nesrečo povzročila 76-letna voznica osebnega avtomobila, ki je izsilila prednost 30-letnemu vozniku. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročiteljici nesreče bodo policisti izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine
Z dvorišča stanovanjske hiše v Krmelju je v noči na 28. 9. nekdo odtujil osebni avtomobil Volkswagen passat variant, letnik 2015, kovinsko sive barve, registrskih oznak KK NL-366.

V ulici V Brezov log v Novem mestu je nekdo vlomil v vrtno uto in odtujil vbodno žago, električno rezilko, kotni brusilnik in kovček z vijaki.

Na parkirnem prostoru v Kanižarici na območju PP Črnomelj je med 14. in 22. uro neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz predala armaturne plošče odtujil denarnico z gotovino, bančnimi karticami in dokumenti. Lastnico je oškodoval za okoli 400 evrov.

Kršitev javnega reda in miru v Dolenjskih Toplicah
Okoli 21.30 so policiste poklicali na pomoč iz lokala v Dolenjskih Toplicah, kjer naj bi neznanec s kijem grozil gostom lokala. Policisti so vzpostavili javni red in mir in zbrali obvestila. Po prvih ugotovitvah naj bi 40-letni kršitelj v lokalu porinil enega izmed gostov, ki je padel in se sprl z drugimi gosti. Kasneje naj bi kraj zapustil in se vrnil s kijem, s katerim je grozil, prav tako naj bi gostom grozil z napadom psa, ki ga je imel s sabo. Policisti so zasegli kij, okoliščine pa še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih ugotovitev zoper kršitelja ustrezno ukrepali.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Gornje Težke Vode izsledili in prijeli dva državljana Maroka, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki s tujcema še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran