radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami;
  • 2 prijavi o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem;
  • s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja tatvina.
  • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.
  • Policisti so v enem primeru osebi zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

  • Radovljiški policisti so včeraj obravnavali padec osebe z nižje višine na zasebnem zemljišču in poškodbe pri njej. Tuja krivda je izključena.
  • Kranjski policisti so včeraj opoldan obravnavali prijavo o sumljivi prodaji posode s strani tujca pri trgovskem centru na Planini. Pozivamo k previdnosti pri kupovanju od naključnih prodajalcev, sploh od tujcev.
  • Vozniki so v živali minuli dan trčili na cesti Brnik – Praprotna Polica in pri Mošnjah.

policija splosniPrometna nesreča
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. V Radovljici so policisti obravnavali izsiljevanje prednosti pri srečanju v križišču. V Cerkljah na Gorenjskem pa je voznik trčil v dva kolesarja. Okoliščine kažejo, da jima je v križišču zaprl pot. Kolesarja sta lažje poškodovana. Proti povzročiteljema nesreč poteka prekrškovni postopek.

Na cestah so kolesarji vsako leto prisotni vse do bistvenega poslabšanja vremenskih razmer in jih lahko pričakujemo še kar nekaj časa. Vozniki, ne spreglejte jih. Kolesarji pa tudi upoštevajte, da na cestah niste sami, da ste zgolj souporabniki prometnih površin in da je reden promet vse kaj drugega kot zaprt krog ali trasa na kolesarski dirki.

V letošnjem letu so gorenjski policisti skupno obravnavali 1114 (1399, oz. za 20,4 % manj) prometnih nesreč. Devet (7) udeležencev je umrlo, 57 (84) oseb je bilo hudo telesno poškodovanih, še 340 (383) pa lažje. 107 (88) povzročiteljev prometnih nesreč je bilo pod vplivom alkohola. Povprečna stopnja alkohola znaša visokih 1,45 promila. V izogib nesrečam in ogrožanjem zato znova opozarjamo na previdnost, zbranost in na upoštevanje prometnih pravil.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran