radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo včeraj prejeli 279 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost
Včeraj smo na območju Policijske uprave Celje obravnavali enajst prometnih nesreč. V Stranicah se je lažje poškodoval 21-letni kolesar, ki je izgubil oblast nad kolesom in padel. Ostale prometne nesreče so se končale z materialno škodo na vozilih in objektih.

Znova opozarjamo na nevarnost vožnje pod vplivom alkohola. Včeraj smo obravnavali tri pijane voznike.

V Ljubnici, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice, smo zasegli osebno vozilo vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Za nameček je vozil še krepko pod vplivom alkohola. Alkotest je pokazal, da je imel 2,30 promilov alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

Alkoholiziranega voznika smo včeraj ustavili tudi na Ravnah na Koroške. Pri izvajanju nadzora cestnega prometa smo v naselju Ravne na Koroškem ustavili voznika osebnega vozila, ki je pri omejitvi 50 km/h, vozil 77 km/h. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel voznik dobro promilo alkohola v krvi. Vozniku smo prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Obdolžilni predlog sledi.

1,30 promilov alkohola v krvi je imel voznik osebnega vozila, ki smo ga nekaj pred polnočjo ustavili na Dečkovi cesti v Celju. Tudi v tem primeru sledi obdolžilni predlog.

Udeležence cestnega prometa znova opozarjamo, da alkohol oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd.

V prometu to konkretno pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd.

Dobro je vedeti, da se v povprečju 0,07 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka (0,15 grama alkohola na kilogram krvi) razgrajuje eno uro. Če ste imeli opolnoči 0,95 miligrama v litru izdihanega zraka (2 grama alkohola na kilogram krvi), boste zjutraj ob 7. uri na poti v službo imeli še vedno 0,48 miligrama v litru izdihanega zraka (1 gram alkohola na kilogram krvi), dopoldne pa še vedno nad 0,24 miligrama v litru izdihanega zraka (0,5 grama) in boste še vedno "nevarnost" v prometu. Zato, vozite le trezni.

Javni red in mir
Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali trikrat.

Kriminaliteta
Iz kolesarnice stanovanjskega bloka na Starem trgu v Slovenj Gradcu je neznani storilec ukradel dve kolesi znamke Nakamura in iTek. S tatvino je lastnikoma povzročil za dobrih 700 € škode. V večernih urah smo kolo znamke iTek našli in ga bomo vrnili lastnici.

Iz podstrešja objekta na Slomškovem trgu v Celju je neznani storilec ukradel motorno žago.

Ilegalne migracije
Pri mejni kontroli tovornega vozila pri vstopu v Slovenijo, na mejnem prehodu Dobovec, smo včeraj v tovornem delu vozila našli štiri državljane Afganistana. V vozilo so tujci vstopili na enem od počivališč na Hrvaškem, kjer je voznik počival. Po opravljenih postopkih jih bomo predali hrvaškim varnostnim organom.

Nasilje v družini
Zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini, smo včeraj ovadili eno osebo, ki smo mu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran