radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja dokumentov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Kršitelju zasegli avtomobil
Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Črešnjicah pri Cerkljah ustavljali voznika osebnega avtomobila. Kršitelj znakov s katerimi so ga ustavljali ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Zapeljali so za njim in ga ustavili na območju Kerinovega Grma. Med postopkom so ugotovili, da 34-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. Avtomobil Alfa romeo so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa in Zakona o voznikih za omenjene kršitve določajo globo v višini 2120 evrov.

Poškodoval semafor
Na Mirnopeški cesti v Novem mestu je med 20. in 22. uro nekdo poškodoval semafor in povzročil za okoli 6000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju naselja Hrastek (PP Krško) izsledili in prijeli pet državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran