radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 173 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 63 dogodkov, s področja javnega reda in miru 41 dogodkov in s področja prometne varnosti 55 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 3 vlome (v enem primeru je ostalo pri poizkusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so izrekli prepoved približevanja in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

S področja prometne varnosti so obravnavali 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 29. 9. 2020, od 6. ure in 30. 9. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso odkrili tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vlomi:
Na območju Viča je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in ključi. Škoda znaša okoli 3000 evrov.

V Ribnici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina in nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Delovna nesreča:
Včeraj, okoli 14.30 smo bili obveščeni o delovni nesreči na območju Ribnice. Po prvih zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je prišlo do nesreče pri žaganju drva. Moški je z motorno žago rezal drva, ko je kos lesa zasukal list motorne žage navzgor, tako da je v obraz zadela 73-letno žensko, ki je pri opravilu pomagala. Ženska je bila v nesreči huje poškodovana in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, njeno življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo. Policisti okoliščine dogodka še preiskujejo in bodo o vseh znanih okoliščinah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna nesreča:
Včeraj, ob 19. uri je na Večni poti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo ni mogel pravočasno ustaviti za vozilom, ki se je ustavilo pred prehodom za pešce in trčil vanj. V nesreči se je povzročitelj in voznik drugega vozila lažje poškodoval, oba pa sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti okoliščine nesreče še ugotavljajo in bodo po vseh zbranih obvestilih zoper povzročitelja ustrezno ukrepali.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran