radio tomi predvajalnik

policija splosniDanes so policisti med 6. in 8. uro na celotnem območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor, katerega poudarek je bil na ugotavljanju kršitev pešcev in voznikov do pešcev.

V nadzoru so zaznali 2 kršitvi voznikov do pešcev in 60 kršitev pešcev. Za omenjene kršitve so 30-tim kršiteljem izdali plačilne naloge, izrekli 27 opozoril in podali 5 obdolžilnih predlogov.

Najpogostejše kršitve voznikov motornih vozil do pešcev so izsiljevanje prednosti pešcem na prehodih za pešce. Pešci najpogosteje kršijo predpise s tem, da hodijo preko vozišča izven označenih prehodov za pešce, hodijo preko ceste pri rdeči luči, nepravilno hodijo po vozišču ali ne uporabljajo odsevnih teles, ko je to potrebno.

V nadzoru so policisti enemu vozniku zasegli vozilo, saj je vozil v prometu neregistrirano vozilo, brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola.

Pešce, ki so najranljivejši udeleženci v cestnem prometu, poleg spoštovanja prometnih predpisov, še posebej opozarjamo naj z odsevnimi predmeti poskrbijo za svojo vidnost. Ta je v teh jesenskih dneh, ko so dnevi krajši, še posebej pomembna.

Marjan Strašek
vodja oddelka za operativo
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran