radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Operativno komunikacijskega centra PU Maribor smo v zadnjih 24 urah na območju PU Maribor prejeli 406 klicev, od tega je bilo 118 interventnih klicev. V obravnavanem obdobju smo po posameznih področjih obravnavali naslednje dogodke, in sicer:

Na področju kriminalitete smo obravnavali 18 novih kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo kazniva dejanja premoženjske kriminalitete.

Evidentirali smo 10 kaznivih dejanj tatvine, 2 kaznivi dejanje vlomov v različne objekte in 5 kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari.

Med odmevnejšimi zadevami s področja kriminalitete sta dva primera odvzema motornih vozil in sicer je v prvem primeru neznani storilec na območju Spodnjega Dobrenja 16. 10. 2020 v nočnih urah odtujil delovni stroj, znamke Takeuchi s pripadajočimi tremi delovnimi žlicami. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika delovnega stroja za okoli 20.000 evrov.

V drugem primeru pa je neznani storilec tekom minule noči na območju Zg. Senarske odtujil leto dni star traktor, znamke New Holland, modre barve, z nameščenimi reg. tablicami MB TG-739 in s tem dejanjem oškodoval lastnika traktorja za okoli 44.000 evrov.

Policisti v obeh primerih nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Prav tako pa so se v minuli noči neznani nepridipravi znesli nad fasado stanovanjske hiše in pred hišo parkiranim osebnim avtomobilom na območju Slovenske Bistrice, saj so oboje posprejali s črnim sprejem in v tem primeru lastnika hiše in avtomobila oškodovali za okoli 25.000 evrov.

Na področju prometne varnosti smo policisti opravili ogled 27 prometnih nesreč in sicer 4 prometne nesreče, v katerih se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo.

V preostalih primerih je nastala materialna škoda.

Prav tako smo policisti v tem obdobju trem kršiteljem odvzeli motorna vozila, ker so v prometu vozili motorno vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Na področju javnega reda in miru smo policisti obravnavali 12 kršitev in sicer 17 kršitev na javnem kraju in 5 kršitev v zasebnem prostoru.

Drugih odmevnejših dogodkov v zadnjih 24 urah na območju PU Maribor nismo obravnavali.

Miran Klemen, mag. medn. in dipl. štud.
Vodja izmene OKC PU Maribor
Policijska uprava Maribor

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran