radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 28 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 167 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Poškodovana voznica in potnik
Brežiški policisti so bili okoli 8.30 obveščeni o prometni nesreči na Bizeljskem. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 21-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in s ceste zapeljala v jarek. Povzročiteljica nesreča in potnik sta se v nesreči lažje poškodovala.

Vozniki na Dolenjskem, v Posavju in Beli krajini vzorno poskrbeli za zimsko opremo vozil
Policisti PU Novo mesto smo med opravljanjem rednih nalog kontrole cestnega prometa preverjali, kako vozniki upoštevajo določila Zakona o pravilih cestnega prometa, ki se nanašajo na zimsko opremo vozil. Ustavili in kontrolirali smo 300 vozil in le 16 voznikom izrekli opozorilo, ker na vozilih še niso imeli ustrezne zimske opreme. Drži, da snežnih padavin pri nas še nimamo, vendar so zaradi megle, nizkih temperatur in dežja ceste na izpostavljenih delih prav tako lahko spolzke, poledenele in nevarne. Želimo si, da bodo vozniki v spremenjenih vremenskih razmerah upoštevali tudi ostala priporočila, ki se nanašajo na varno vožnjo - potrebno je prilagoditi hitrost vožnje razmeram in stanju vozišča, povečati varnostno razdaljo, predvsem pa voziti v ustreznem psihofizičnem stanju, zbrano in strpno do drugih udeležencev v prometu.

nadzor prometa dolenjska 1

nadzor prometa dolenjska 2

nadzor prometa dolenjska 3

(Foto: PU Novo mesto)

Tatvina
V Malih Dolah Pri Stehanji vasi so nekaj po 17. uri trije neznanci vstopili v stanovanjsko hišo, pregledali prostore in našli ter odtujili denar. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Poskusi izmika mejni kontroli
Policisti PMP Dobova so pri temeljiti mejni kontroli tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal žito, na podvozju našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli državljana Afganistana, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujca so predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Črnomelj so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri Lokvah izsledili in prijeli šest državljanov Bangladeša, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki so tujci še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran