radio tomi predvajalnik

policija splosniV Goriških Brdih kradli registrske tablice avtomobila
Včeraj, 19. novembra popoldne, so policisti PP Nova Gorica v naselju Šmartno (Občina Brda) obravnavali tatvino registrskih tablic, koprskega registrskega območja, iz parkiranega osebnega avtomobila znamke Opel. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave omenjene tatvine podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Policisti na Idrijskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov
Danes, 20. novembra ob 8.38 uri, so policisti v Idriji ustavili 48–letnega voznika osebnega avtomobila in v postopku ugotovili več kršitev cestnoprometnih predpisov: vožnja brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo je bilo neregistrirano in ni imelo urejenega obveznega zavarovanja. V nadaljevanju so mu policisti PP Idrija odredili tudi preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.82 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Idrijski policisti so hujšemu kršitelju osebno vozilo zasegli, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola
Prometni policisti so včeraj, 19. novembra ob 19.53 uri, v Šempetru pri Gorici ustavili 37–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prav tako so prometni policisti včeraj, 19. novembra ob 20.14 uri, v Šempetru pri Gorici Šempetru pri Gorici imeli v postopku 30–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po določilu 113.a člena ZP-1). Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vse udeležence v cestnem prometu ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne

V prometni nesreči I. kategorije na Goriškem udeleženi dve vozili
Danes, 20. novembra zjutraj, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Novi Gorici, v križišču Vojkove ceste in Sedejeve ulice. Po sedaj zbranih podatkih je 70–letni voznik ob 7.24 uri vozil cestnem prometu po Vojkovi cesti v naselju Nova Gorica iz smeri krožišča na Vetrišču proti semaforiziranem križišču s Kidričevo ulico. V semaforiziranem križišču, pri goreči zeleni luči na semaforju, je omenjeni voznik zapeljal v križišče in zavijal levo v smeri Kidričeve ulice, pri tem pa ni pustil mimo 38-letne voznice osebnega avtomobila, ki je v tem času pripeljala iz nasprotne smeri in v križišču vozila naravnost proti krožišču na Vetrišču. Da bi preprečila trčenje je voznica močno zavirala, vendar je kljub temu voznik s prednjim levim delom svojega vozila trčil v levi bok njenega avtomobila. Po trčenju je na vozilih nastala materialna škoda, nihče ni bil poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa so prometni policisti 70-letnemu povzročitelju izdali plačilni nalog (prednost na križišču, kršitev določil 58. člena ZPrCP).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran