radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih dveh dneh sprejel:

 • 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;
 • 8 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 5 v zasebnem prostoru;
 • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.
 • Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.
 • Policisti so v dveh postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.
 • Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda sta bili do streznitve pridržani dve osebi.

Dogodki:

 • Škofjeloški policisti so v petek popoldan obravnavali občana, ki je na javnem kraju pod vplivom alkohola kršil javni red, v intervenciji policistov pa je s kršitvijo še nadaljeval. Zato je bil pridržan do streznitve. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Intervencijo s pridržanjem so škofjeloški policisti obravnavali tudi včeraj, ko je bila prijavljena kršitev v zasebnem prostoru.
 • V Žireh je včeraj zjutraj v stanovanjski hiši zagorelo na peči. Nastala je materialna škoda. Požar so pogasili gasilci. Zaradi vdihavanja dima sta bila stanovalca odpeljana na preventivni zdravniški pregled.
 • Pozivamo k pravilnemu parkiranju in upoštevanju prometnih pravil na izletniških točkah. Na vsaki točki mora biti zagotovljen prostor za vožnjo interventnih vozil in upoštevana prometna signalizacija. Včeraj so policisti na podlagi prijav kontrolirali območje proti Šmarjetni gori in Lavtarskemu vrhu.
 • Divjad je bila v minulih dveh dneh povožena v Zmincu, Nomenju in na Lancovem. Pozivamo k previdnejši vožnji na območjih, kjer se pojavlja divjad in kjer so vozniki na to opozorjeni s prometno signalizacijo.
 • Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali devet prometnih nesreč. V eni se je v okolici Tržiča lažje poškodoval kolesar.
 • V Naklem je storilec iz objekta odtujil bakren material, v Spodnjih Gorjah pa sta bila na delovni zapori odtujena akumulatorja za delovanje semaforjev.
 • Pozivamo k varnemu obisku gora in veliki previdnosti. Na nižjih predelih so poti večinoma prekrite z listjem, ki zelo drsi. Glede na nizke temperature so deli poti lahko tudi poledeneli. Višje v gorah pa je sneg, ki za slabše opremljene in neizkušene tudi predstavlja večje tveganje. Gibanje naj bo omejeno na območja znotraj občin in ob upoštevanju ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.

policija splosniPromil
Gorenjski policisti so včeraj na območju Škofje Loke in Kranja poostreno nadzirali prepoved vožnje pod vplivom alkohola. Kontroliranih je bilo preko 200 udeležencev, med stotimi preizkušenimi pa sta bila dva pod vplivom alkohola. Pri obeh je bil rezultat pod 0,52 mg/l alkohola. So pa policisti ugotovili več drugih kršitev prometnih pravil in izvedli 27 ukrepov proti udeležencem zaradi uporabe telefona med vožnjo, neuporabe varnostnega pasu in prehitre vožnje ter zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, poteka prometnega dovoljenja in zimske opreme. Enemu vozniku so vozilo zasegli zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, pri enem pa so našli manjšo količino prepovedane droge. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varnim ravnanjem v prometu.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran