radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 217 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih, trije nujni.

S področja cestnega prometa poročamo o štirih prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih in osmih z materialno škodo.

V Zidanem Mostu sta zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo okoli 13. ure trčili dve osebni vozili. V trčenju se je lažje poškodovala sopotnica v vozilu oškodovanega voznika. Povzročitelju smo izdali plačilni nalog.

V bližini Šmartinskega jezera na območju Celja smo okoli 14. ure obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je pod vplivom alkohola zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebno vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Povzročitelj, ki je imel nekaj več kot eno promilo alkohola v krvi, se v trčenju ni poškodoval. Lažje sta se poškodovala voznik drugega udeleženega vozila in njegov sopotnik. Povzročitelja prometne nesreče bomo kazensko ovadili.

Dobro promilo alkohola v krvi je imel tudi voznik osebnega vozila, ki je danes nekaj čez polnoč zapeljal z vozišča v Topolšici in zdrsel po strmini ter se ustavil tik pred stanovanjsko hišo. Povzročitelj se je lažje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče sledi obdolžilni predlog, zaradi kršitve odloka, ki prepoveduje gibanje v nočnem času, smo mu izdali še plačilni nalog.

Znova pa pozivamo povzročitelja včerajšnje jutranje prometne nesreče v semaforiziranem križišču Ceste talcev, Partizanske ceste, Ceste Františka Foita in Starega trga v Velenju, ki je včeraj ob 6.45 uri, trčil v 60-letno peško in s kraja odpeljal ne da bi ustavil in peški nudil pomoč, da se oglasi na Policijsko postajo Velenje ali pokliče na telefonsko številko 03 898 61 00. Za informacije prosimo tudi morebitne očividce.

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali šestkrat.

S področja kriminalitete izpostavljamo tatvino.

V poslovnih prostorih na Kosovelovi ulici v Celju je neznani storilec včeraj zaposleni iz torbice ukradel denarnico z gotovino in dokumenti.

Da ne bodo policijskih poročil zaznamovale zgolj slabe in hude zgodbe dodajamo danes za konec novičko o pošteni občanki, ki je včeraj zjutraj na bankomatu v Slovenj Gradcu našla višjo vsoto denarja in ga prinesla na policijsko postajo. Hvaležna lastnica je gotovino včeraj že prevzela.

Lepo in mirno sredo želimo iz Policijske uprave Celje.

Milena Trbulin
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Celje

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran