radio tomi predvajalnik

policija splosniPoskus vloma v skladišče trgovine večjega nakupovalnega centra na Goriškem
Včeraj, 12. januarja zjutraj, smo bili obveščeni o poskusu vloma v skladišče trgovine v trgovskem centru v Novi Gorici (Prvomajska ulica). Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od ponedeljka, 11. januarja zvečer do naslednjega jutra, s pomočjo predmeta skušal vlomiti skladišče trgovine. Nepridiprav je iz neznanega razloga od dejanja odstopil in kraj zapustil ter odšel neznano kam ne da bi si karkoli prilastil. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave okoliščin kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Biljah zagorelo v garaži pritlične hiše
Včeraj, 12. januarja ob 14.12 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru stanovanjskega objekta v naselju Bilje (Občina Miren-Kostanjevica). Na kraju so posredovali poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in gasilci PGD Kostanjevica, ki so požar dokončno pogasili in prezračili prostore po objektu ter zaščitili del poškodovane strehe objekta. Po prvih zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je v garaži pritlične hiše eksplodirala peč na kurilno olje, v času eksplozije pa se je v omenjeni garaži nahajal tudi 59–letni domačin. Zaradi eksplozije je moški utrpel poškodbe obraza (opekline po obrazu). Kasneje so ga na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in poškodovanca odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. V požaru je pogorela garaža, prav tako tudi neregistrirano starejše osebno vozilo znamke Kia, različno orodje in drugi predmeti. Ogenj pa je zajel tudi izolacijo stanovanjskega objekta. Po prvih nestrokovnih ocenah pa je zaradi požara nastala velika materialna škoda. Policisti PP Nova Gorica nadaljujejo s preiskavo, da bi ugotovili natančen vzrok požara.

Neznanec vlomil in kradel iz garažne hiše v Novi Gorici
Danes, 13. januarja ob 9.46 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu v garažni hiši v Novi Gorici (Rejčeva ulica). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času od včerajšnjega popoldneva do prijave kaznivega dejanja policiji, s pomočjo neznanega predmeta vlomil v štiri zaklenjene garaže. Iz ene garaže je neznanec odvzel tri MTB gorska kolesa znamke Specialized, Trek in Genesis v vrednosti približno 2.500 evrov, iz druge pa si je prilastil računalnik znamke HP in airsoft puško ter lastniku povzročil za 1.300 evrov materialne škode. Iz dveh vlomljenih garaž ni bilo odvzeto ničesar. O kaznivem dejanju je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodba električne polnilnice na Ajdovskem
Včeraj, 12. januarja, so policist PP Ajdovščina obravnavali primer poškodovanja električne polnilnice v Ajdovščini. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec pred kratkim poškodoval stensko polnilno postajo za električna vozila (znamke Tesla) in tako gospodarski družbi povzročil za tisoč evrov materialne škode. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Ajdovščina o ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili v stanovanjsko hišo v Novi Gorici
Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 12. januarja dopoldne, obravnavali vlom v nenaseljeno stanovanjsko hišo v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil vhodna lesena vrata in vstopil v notranjost stanovanjske hiše in iz nje odtujil več različnih predmetov (ribiške palice in škatlo z ribiškim priborom, zračno puško znamke Tytan, prenosni računalnik). Po storjenem kaznivem dejanju se je za storilcem izgubila vsakršna sled. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancem povzročena materialna škoda za približno 650 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Blizu večjega trgovskega centra na Goriškem se je zgrudil starejši kolesar
Danes, 13. januarja ob 11.30 uri, smo bili obveščeni o dogodku blizu večjega nakupovalnega centra na Goriškem (Cesta 25. junija) in v katerem je bil udeležen starejši pešec. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 81–letni moški ob sebi potiskal kolo iz podhoda za pešce in kolesarje (pod tamkajšnjim krožiščem) po klancu iz smeri omenjenega trgovskega centra proti bencinskemu servisu na Grčni (Vojkova cesta). Starejšemu moškemu je pri tem postalo slabo in se zgrudil. Kasneje so na kraju poleg policistov posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so moškega oskrbeli in ga odpeljal na nadaljnji pregled v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Pomoč policistom in reševalcem so na kraju nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Kršitev javnega reda in miru
Včeraj, 12. januarja zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih na območju Kromberka, kjer je prišlo do spora in prerivanja med sorodniki. Policisti so obema udeležencema spora na kraju zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilno in drzno vedenje, kršitev 6. člena ZJRM-1) izdali plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran