radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 156 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 50 dogodkov, s področja javnega reda in miru 44 dogodkov in s področja prometne varnosti 49 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzni tatvino, 18 tatvin, 6 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 22. 2. 2021, od 6. ure in 23. 2. 2021, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bila odtujena gotovina. Skupna škoda znaša okoli 1100 evrov.

V Mostah je bilo vlomljeno v vrtno hiško, od koder je bila odtujena kosilnica. Škoda znaša okoli 300 evrov.

V Centru je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder je bila odtujena gotovina. Skupna škoda znaša okoli 300 evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v objekt, od koder je bil odtujen električni vodnik. Škoda znaša okoli 300 evrov.

Drzna tatvina:
Včeraj okoli 13. ure je na Vrhniki do stanovanjske hiše oškodovanke pristopil neznani storilec in oškodovanko pod pretvezo, da bo zamenjal napeljavo za televizijo, odpeljal v klet. Po nekaj minutah je neznani moški odšel, oškodovanka pa je naknadno ugotovila, da ji je bila iz hiše odtujena gotovina in nakit. Neznanec jo je s tem dejanjem oškodoval za okoli 600 evrov. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Opis:

  • mlajši moški, manjše postave, oblečen je bil v modro bundo in modre hlače

Policisti pogosto obravnavamo drzne tatvine iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Ker so ljudje, običajno gre za starejše občane, še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki pridejo na njihove domove in jih ogovorijo, v tem primeru je bil izgovor razkuževanje stanovanja.

Občanom svetujemo, naj imajo svoje nenapovedane "obiskovalce" ves čas pod
nadzorom in naj jih brez potrebe ne vabijo v stanovanjske prostore. Če se osebe izdajajo za serviserje, izvajalce raznih del ipd., jim svetujemo, naj vedno zahtevajo na vpogled identifikacijsko izkaznico ali delovni nalog. Ob tem naj bodo pozorni tudi na videz oseb (njihova oblačila, govor, morebitne posebnosti) in na vozilo, s katerim so se te osebe pripeljale (znamko, barvo, tip in registrske številke vozila).

Če kljub previdnostnim ukrepom vendarle postanejo žrtev kaznivega dejanja, priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo. Prav tako naj pokličejo policijo, če zaznajo pojav neznanih oseb in vozil in se jim njihovo vedenje ali zadrževanje na določenem kraju zdi sumljivo (če neznanci na primer opazujejo objekt). Če želijo ostati anonimni, pa lahko pokličejo tudi na anonimno številko policije 080 1200.

Nasilništvo:
Policisti so bili včeraj, okoli 19. ure obveščeni o dogodku na Celovški cesti, v katerem se je pretepalo več oseb. Po do sedaj zbranih obvestilih sta se skupini, kjer je bilo v eni pet, v drugi pa štiri osebe sprli, nato pa je prišlo do pretepa. Pri tem so udeleženci pretepa uporabljali nevarne predmete, ki so jih našli na kraju. V pretepu sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, obema je bila nudena zdravniška pomoč v UBKC Ljubljana. V dogodku je nastala tudi škoda na objektu in artiklih bencinskega servisa, prav tako pa je nastala škoda na osebnem vozilu, last udeležencev pretepa. Policisti glede dogodka še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivih dejanj nasilništva in poškodovanja tuje stvari. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Požar:
Danes, okoli 4. ure smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na Taborski cesti v Šiški. Po do sedaj znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da so bili vsi stanovalci varno evakuirani, hiša z dvema enotama pa je v celoti pogorela. Ko bodo gasilci varno sanirali pogorišče in po vzpostavljenih varnih pogojih dela bodo kriminalisti opravili ogled kraja požara. O vseh znanih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

DOPOLNJENO: 23.02.2021 ob 13:35
Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so opravili ogled požara stanovanjske hiše na Taborski cesti. Po do sedaj zbranih okoliščinah so ugotovili, da je do požara prišlo, ker je zagorela odeja, ki je bila odložena preblizu električnega grelca. V požaru je v celoti zgorela stanovanjska hiša, delno pa tudi sosednja stanovanjska hiša (gre za hišni dvojček). Skupna škoda na obeh objektih znaša okoli 400.000 evrov.

Kriminalisti z zbiranjem obvestil zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti se še nadaljujejo in bodo o vseh znanih dejstvih obveščali pristojno državno tožilstvo.

Zaseg prepovedane droge:
Kamniški policisti so konec prejšnjega tedna opravili hišno preiskavo pri 31-letniku z območja Kamnika, ter pri tem zasegli nekaj deset gramov prepovedanih drog kokain, heroin in rastlina konoplja. Prav tako so mu zasegli 10 različnih nabojev, pripomočke za prodajo prepovedanih drog, ter gotovino. Osumljeni je bil po končani hišni preiskavi priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Preiskovalni sodnik je osumljenemu odredil pripor.

zaseg droge kamnik 1

zaseg droge kamnik 2

zaseg droge kamnik 3

zaseg droge kamnik 4

zaseg droge kamnik 5

zaseg droge kamnik 6

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran