radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;
  • po 3 prijavi kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina.

Dogodki:

  • Blejski policisti so včeraj obravnavali kurjenje trave in požar na zasebnem zemljišču. Ogenj se je razširil še na sosednjo parcelo in povzročil majhno materialno škodo. Postopek še poteka.
  • V Lescah so policisti včeraj sprejeli prijavo o domnevnem nasilnem vedenju nekaj oseb na javnem kraju. Pred prihodom policije so se udeleženci razbežali. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku.
  • Divjad je bila minuli dan povožena na Črnivcu in v kraju Sovodenj.

Promet:

  • Predvidoma naslednji teden se zaradi ureditve križišča za Struževo začnejo gradbena dela na glavni cesti Zlato Polje (Kranj) – Polica (Naklo). Prometna ureditev bo spremenjena. Na krajšem odseku bo promet v smeri Police speljan po kolesarski poti (dovoljeno za vozila do 3,5 tone in avtobuse). V smeri Kranja pa bo promet potekal po glavni cesti (dovoljeno tudi za težja tovorna vozila), v eni fazi normalno po desnem smernem vozišču, v drugi pa po levem smernem vozišču. Promet na območju del bo prepovedan za pešce in kolesarje. Video, dinamika: https://fb.watch/3QriCIOJL3/

policija splosniNesreča kolesarja
Včeraj dopoldan je v Kranju kolesar padel po trčenju v drog prometnega znaka. Bil je močno pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,16 mg/l alkohola. Je lažje poškodovan. Kolesarja z enakim »stilom« so kranjski policisti obravnavali tudi že v petek. Takrat je kolesar v okolici Kranja padel med zavijanjem. Tudi pri njem je bil rezultat preizkusa alkoholiziranosti 1,16 mg/l alkohola. Pozivamo k odgovorni udeležbi v prometu in ničelni stopnji alkohola, ki na udeleženca vpliva že pri zelo nizkih vrednostih.

Zaradi lepega vremena in otoplitve bo na cestah tudi sicer vedno več kolesarjev, posledično pa tudi potencialno več možnosti za prometne nesreče. Kolesarje zato pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varnim dejanjem, voznike pa, naj jih ne spregledajo in naj jim omogočijo varno souporabo prometnih površin.

Tatvina, zaseg predmetov
Gorenjski prometni policisti so včeraj obravnavali voznico in potnike, ki so v osebnem avtomobilu prevažali več predmetov, ki lahko izvirajo iz tatvin iz prodajaln. Osebe so iz druge regije. Gre za oblačila, posode, parfume. Predmeti so bili zaseženi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o izvoru stvari in vodijo postopek.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran