radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 188 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari in tatvin.

Poškodovan voznik osebnega avtomobila
Okoli 17.30 so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči pri Cerkljah ob Krki. Opravili so ogled in ugotovili, da je 51-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Previdno na šolskih poteh
Včeraj so se tudi na našem območju po daljšem obdobju v šolske klopi vrnili učenci. Staršem svetujemo, da skupaj z otroki prehodijo šolske poti in obnovijo cestno prometna pravila, saj so v tem času gotovo že kaj pozabili. Med vožnjo z avtomobilom naj otroke dosledno pripenjajo v otroške sedeže in poskrbijo, da ti varno vstopajo in izstopajo iz vozila. Vse voznike opozarjamo na dodatno previdnost in skrb za varnost otrok. Hitrost vožnje naj prilagodijo veljavnim omejitvam in razmeram na cesti in poskušajo predvideti ravnanja ostalih udeležencev v prometu. Pozorni naj bodo na pešce in kolesarje, ki so med najbolj ranljivimi udeleženci v cestnem prometu, še posebej naj bodo previdni na šolskih poteh, vozijo na primerni varnostni razdalji in pešcem odstopijo prednost.

Ob ponovnem odprtju šol na območju Dolenjske, Posavja in Bele krajine za varnost otrok skrbijo tudi policisti.

solska pot 1

solska pot 2

solska pot 3

solska pot 4

solska pot 5

(Foto: PU Novo mesto)

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran