radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 160 klicev. Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 1 uboj, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.

Ob 20.57 je v vasi Selce pri Pivki 57-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal v desno in trčil v drog javne razsvetljave. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,65 mg/l alkohola. Vozniku sledi obdolžilni predlog.

Ob 22. uri so sežanski policisti obravnavali 26-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.85 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Posledice pitja alkohola v prometu so poleg ogrožanja ostalih prometnih udeležencev tudi prometne nesreče, ki se kot sovzrok v največji meri pojavi pri neprilagojeni hitrosti, nepravilni strani oz. smeri vožnje, nepravilnih premikih z vozilom in pri neupoštevanju pravil o prednosti. Možnost za povzročitev nesreče se v primerjavi s treznim voznikom za kar 5-krat poveča že pri 0,3 promilih alkohola (ali 0,14 mg/l), celo za 25-krat pa je ta možnost večja pri 1 promilu alkohola (ali 0,48 mg/l). Meja pitja naj bo zato pri 0,00. Vozite le trezni!

Ilegalne migracije
V zadnjih 24ih urah so policisti na območju Policijske uprave Koper obravnavali 29 ilegalnih migrantov: na Rakitovcu 2 državljana Turčije, pri Črnotičah 15 državljanov Turčije in 1 državljana Afganistana, pri Zazidu 5 državljanov Pakistana, 2 državljana Bangladeša in 1 državljana Nepala ter pri Starodu 3 državljane Afganistana.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran