radio tomi predvajalnik

policija splosniV delovni nezgodi na Kobariškem se je poškodoval 57-letni delavec
Včeraj, 6. aprila ob 14.44 uri, smo bili obveščeni o delovni nezgodi v eni od gospodarskih družb v Kobaridu, kjer se je med delom žaganjem palet z motorno žago poškodoval 57–letni delavec. Slednjemu je meč motorne žage med rezanjem zdrsnil s palete in mu poškodoval levo nogo. Poškodovanega delavca so kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici. O nezgodi je Policija poleg pravosodnih organov (preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Bovec so glede na ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o dogodku s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na Ajdovskem udeleženi dve vozili
Danes, 7. aprila ob 8.18 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na območju naselja Budanje in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 66–letna voznica avtomobila (povzročiteljica) peljala iz Ajdovščine proti Vipavi. V Budanjah je v križišču stalo osebno vozilo, ki ga je vozil 28–letni voznik, ki je nameraval zaviti levo. Voznica se zaradi neprilagojene hitrosti z avtomobilom ni uspela zaustaviti in je trčila v zadnji del drugega vozila. Nihče od obeh udeležencev ni bil poškodovan. Policisti PP Ajdovščina so povzročiteljici prometne nezgode izdali plačilni nalog.

Iz prometa izločili voznika avtomobila zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog
Včeraj, 6. aprila ob 23.44 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v naselju Draga (Mestna občina Nova Gorica) ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, ki ga je voznik odklonil. Prav tako je omenjeni voznik odločno odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20 ).

Vožnja pod vplivom alkohola
Prometni policisti so včeraj, 6. aprila ob 22.20 uri, v Šempetru pri Gorici ustavili 63–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Tatvine koles na Goriškem
Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 6. aprila, obravnavali nedavno tatvino ženskega kolesa v Solkanu. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim izpred nadstreška za avtomobile ene od stanovanjskih hiš ukradel dve kolesi, in sicer žensko kolo znamke Bottecchia, pretežno bele barve in moško kolo znamke Wheeler, temno modre barve. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 300 evrov.

Prav tako so policisti PP Nova Gorica včeraj, 6. aprila, obravnavali še tretjo tatvino kolesa na območju Nove Gorice (Delpinova ulica). Neznani storilec je tekom včerajšnjega popoldneva do večje zgradbe in iz kovinskega stojala za parkiranje odtujil nezaklenjeno moško kolo znamke Specialized, črne barve. Storilec je kolo vzel iz kovinskega stojala za parkiranje koles in se z njim odpeljal neznano kam. S tem nezakonitim početjem je nepridiprav lastnika oškodoval za okoli 900 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave obeh tatvin koles podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Z namenom preprečevanja tovrstnih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjamo, da so tatvine koles pogosta kazniva dejanja. Tatovi tudi niso izbirčni; kradejo vse vrste koles, ne glede na vrednost in znamko. Zanje je najbolj pomembno, da je njihov podvig čim bolj enostaven. Zato policisti svetujemo, da raje dobro zavarujete svoje kolo in ne ponujate priložnosti nepridipravom. Prav tako svetujemo, da si zapišete podatke o kolesu (v pomoč vam je lahko naslednji obrazec: https://www.policija.si/images/stories/Preventiva/Kriminal/IMG/OpisKolesa_Obrazec.jpg ), po možnosti ga fotografirajte. Oškodovanci ob prijavi tatvine namreč običajno vedo povedati le znamko in barvo svojega kolesa, drugih podatkov pa ne, kar Policiji dodatno otežuje raziskovanje teh dejanj. Več je podatkov, ki jih policisti dobijo ob prijavi tatvine, večja je možnost, da se kolo identificira in nazadnje tudi vrne lastniku. Če vam ukradejo kolo, je smiselno pregledati tudi seznam najdenih predmetov ( https://www.policija.si/seznam-najdenih-predmetov) na spletni strani policije. Storilci lahko namreč kolo uporabijo samo kot transportno sredstvo in ga potem zavržejo. Takšna kolesa so evidentirana kot najdena (več preventivnih nasvetov Policije na naslednji spletni strani: https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/varnost-osebnega-premoenja/tatvine-koles ).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code

Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran